Ben Bizzie Scheurkalender

Voor een vakantie volop beweging en plezier

Hoi! Ik Ben Bizzie. Net als iedereen in Nederland heb ook ik te maken met het Coronavirus. Ik kan niet naar school of met mijn vriendjes buiten spelen. We moeten allemaal thuis blijven. Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Zeker in de meivakantie niet! Daarom heb ik, samen met de beweegcoaches, voor de meivakantie (van 27 april t/m 10 mei) een leuke beweegkalender gemaakt vol leuke beweegtips, toffe spellen en gezonde recepten. Doe jij met jouw gezin met me mee?


Bekijk hier de scheurkalender

Zondag 10 mei - Gezonde smoothie

Vandaag is het 10 mei en dat betekent Moederdag. Ben Bizzie verrast zijn moeder altijd met een heerlijke gezonde fruitsmoothie op deze bijzondere dag. Hieronder zie je de twee lievelingsmoothies van Ben. Je kunt natuurlijk zelf ander fruit toevoegen en zo jouw favoriet maken. Zorg voor lekker veel fruit en een staafmixer of blender.

Smoothie 1

3 kiwi’s
2 appels

Bereiding: Haal de schil van de kiwi’s en appels af, verwijder de klokhuizen en snij het fruit in stukjes en doe ze in een bakje of de blender. Nu ga je het fruit fijn maken. Als dit is gelukt, maar het fruit is nog te dik om te drinken, voeg wat water of melk toe om het te verdunnen. Heb je voldoende water of melk toegevoegd? Dan kun je de smoothie netjes in een glas schenken en genieten van de gemaakte smoothie.

Smoothie 2

10 aardbeien
1 banaan

Bereiding: Haal de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Haal de schil van de banaan en snij de banaan reepjes. Doe de aardbeien en stukjes banaan bij elkaar in een bakje of blender. Nu ga je het fruit fijn maken. Als dit gelukt en het fruit is te dik, voeg je sinaasappelsap toe om te verdunnen. Is de fruitmix dun genoeg om te drinken? Dan kun je de smoothie netjes in een glas schenken en genieten van de gemaakte smoothie.

Met gezond oud worden, moet je jong beginnen

Ben Bizzie

Zaterdag 9 mei - WC-Air-Hockey

We zijn alweer bij de een-na-laatste dag van de scheurkalender. Wat is de vakantie voorbij gevlogen! We hebben enorm veel leuke verschillende dingen gedaan. Maar uiteraard hebben we nog een super leuk spel voor jullie! Namelijk WC-Air-Hockey. Hoe werkt het en wat heb je nodig?

Benodigdheden:

  • Zes wc rollen
  • 1 tot 5 balletjes (kleine balletjes zoals tennisballen)
  • Eventueel pen en papier om scoren bij te houden
  • Een tegenstander

Je speelt air hockey zoals gewoonlijk, alleen nu met wc rollen! Je zet aan elke kant twee doeltjes uit, dit doe je met de wc rollen. Vervolgens heeft elke speler 1 wc rol in de hand. Met de wcrol probeer je het balletje bij de tegenstander in de goal te krijgen. Heb je gescoord, dan heb je 1 punt. Wie haalt de meeste punten? Je kunt nog spannender maken door elke keer als je gescoord hebt de goal groter te maken. De tegenstander kan de goal ook kleiner maken om het moeilijker te maken. Heel veel speelplezier!

Je weet pas wat je mist, als iets er niet meer is

Ben Bizzie

Vrijdag 8 mei - Sjoelen

Yes, sjoelen! Zoek een vlakke tafel en plak aan het eind van deze tafel bekertjes vast. Pak sjoelschijfjes of tafeltennisballetjes en ga aan de andere kant van de tafel staan. Probeer zo veel mogelijk bekertjes te raken met de schijfjes of balletjes! Is dit te makkelijk? Ga aan de lange kant van de tafel staan en vergroot de afstand. Daag je vader, moeder, broertje of zusje uit en zie wie er het snelst alle bekertjes vol heeft!

Beweeg met me mee!

Jezelf uitdagen is het grootste talent van de mens!

Ben Bizzie

Donderdag 7 mei - Ben Bizzie Live om 13:00

Doe je (weer) mee met de Ben Bizzie live gymles? Je kan thuis, onder digitale begeleiding van de beweegcoach, mee gymmen. Tijdens de gymles kan de beweegcoach de kinderen zien en andersom kunnen de kinderen elkaar en de beweegcoach zien! Hoe gaaf is dat!? Pak er een laptop of tablet bij en klik op een van de links hieronder. Zet de laptop op een plek neer zodat je de ruimte heeft om oefeningen uit te voeren.

Doe mee! Klik op een van onderstaande links

Wie in zichzelf gelooft, hoeft zich nooit te bewijzen

Ben Bizzie

Woensdag 6 mei - Rebus

Los jij de rebus op? Download de rebus en laat je hersens maar kraken! Een variant zonder hulp en een met hulp van Ben om de rebus op te lossen.

Download de rebus

Een reis van duizend mijlen, begint met een enkele stap

Ben Bizzie

Dinsdag 5 mei - Angry Birds

Je kent het vast: Angry Birds. Verzamel voor dit spel verschillende materialen en spullen. Zo heb je een stoel nodig, een (grote) elastieken band, sokken, bekertjes of ander materiaal waar je op kunt schieten.

Zet de stoel op z’n kop neer en bind de elastiek om de stoelpoten. Zet een toren neer van materiaal waar je op gaat mikken en daag jezelf uit door een goede afstand te nemen van de toren. Neem dan een paar in elkaar gevouwen sokken en schiet deze met behulp van de elastiek richting de toren. Hoeveel pogingen heb jij nodig om de hele toren om te krijgen? Je kunt jezelf uitdagen door de toren anders op te stellen en door de afstand te vergroten.

Beweeg met me mee!

Wij gaan, net als bij deze challenge, altijd recht op ons doel af!

Ben Bizzie

Maandag 4 mei - Boter, kaas en eieren

Ken je dit spel? Dit werd vroeger al veel gespeeld en het is nog steeds heel leuk! Deze variant is wel een beetje anders en zit natuurlijk vol beweging. Dit spel speel je met z’n tweeën. Beide spelers hebben 3 dezelfde voorwerpen nodig. Je mag om en om je voorwerp in een van de vakjes leggen. Voer daarna een van onderstaande opdrachten (die bij het vakje hoort). Heb je al je voorwerpen neergelegd? Dan mag je je voorwerpen gaan verplaatsen. Wie heeft er als eerste 3 op 1 rij?

Opdrachten:

10 seconden planken

20 seconden op één been staan

10 kikkersprongen

Ren 5 rondjes om een tafel.

15 sit ups

Spring 10 keer zo hoog als je kunt

Maak een koprol

10 jumping jacks

Tik 4 verschillende muren aan

Beweeg met me mee!

Boter, kaas en ei. Heb jij als eerste 3 op één rij?

Ben Bizzie

Zondag 3 mei - Emoticon Challenge

Doe jij mee met Ben's Emoticon Challenge? Bekijk snel de video's en doe mee. Neem een filmpje op waarin je de emoticons, die wij je laten zien, na doet op muziek! Let's go!

Download de Challenge

Als lachen een sport was, wonnen we goud!

Ben Bizzie

Zaterdag 2 mei - Crazy 88

1 blad, 88 leuke opdrachten. Download en print het blad. Dan kun je de opdrachten die je hebt gehaald afstrepen. Stel voor jezelf een doel,. Bijvoorbeeld: Binnen 1 uur ga ik zoveel mogelijk opdrachten van Crazy 88 uitvoeren. Je mag er natuurlijk ook de hele dag over doen. Zet hem op!

Download de 88 opdrachten

Je moet schieten, anders kun je niet scoren

Ben Bizzie

Vrijdag 1 mei - Ben Bizzie Live om 13:00

Doe je (weer) mee met de Ben Bizzie live gymles? Je kan thuis, onder digitale begeleiding van de beweegcoach, mee gymmen. Tijdens de gymles kan de beweegcoach de kinderen zien en andersom kunnen de kinderen elkaar en de beweegcoach zien! Hoe gaaf is dat!? Pak er een laptop of tablet bij en klik op een van de links hieronder. Zet de laptop op een plek neer zodat je de ruimte heeft om oefeningen uit te voeren.

Doe mee! Gebruik een van onderstaande links

Als je op de top van de berg bent, klim dan verder

Ben Bizzie

Donderdag 30 april - Bizzie Beweegkwartet

Speciaal voor jullie heb ik mijn eigen Beweegkwartet gemaakt. Hoe tof! Om te spelen en te bewegen natuurlijk. Download hieronder de uitleg en de spelkaarten.

Download het beweegkwartet

Zeg het beste, denk de rest

Ben Bizzie

Woensdag 29 april - Opdruk-sokkengooi-challenge

Bekijk de uitleg (voor kinderen uit de onderbouw) van dit spel in de video. Druk 3 keer op onder aan de trap en gooi daarna 3 paar sokken in een emmer. Het aantal paar sokken dat je in de emmer gaat, bepaalt hoeveel treden je de emmer omhoog mag zetten. Druk weer 3 keer op onder aan de trap en gooi opnieuw de sokken in de emmer. Zet de emmer weer het aantal treden omhoog dat je aan sokken in de emmer hebt gegooid. En ga zo verder tot je helemaal bovenaan de trap bent. Klik op de button voor de video voor uitleg over het spel voor kinderen uit de bovenbouw.

Speluitleg bovenbouw

Er is geen lift naar succes, neem de trap

Ben Bizzie

Dinsdag 28 april - Kraak de code

Kun jij de code kraken? Allereerst ga je een code samenstellen van 5 cijfers. Dit kan je doen door te dobbelen of je vader, moeder, broertje of zusje een code op te laten schrijven. Als je zelf je code samenstelt, dobbel 5x en schrijf elke keer het aantal op. Vervolgens ga je met 1 dobbelstenen dobbelen. Dobbel je een cijfer uit je code, dan mag je deze wegstrepen en hoef je niets te doen. Zit het gedobbelde getal niet in de code? Dan moet je een van de 3 opdrachten uitvoeren:

  1. 10 jumping jacks
  2. 10 sec op 1 been staan
  3. 10 sec ballon/bal hoog houden

Tel in hoeveel beurten jij de code gekraakt hebt!

Beweeg met me mee!

Die de pit wil hebben, moet eerst de noot kraken

Ben Bizzie

Maandag 27 april - Koninklijke Kahoot Quiz

Het is weer tijd om je hersenen in beweging te brengen. Beweegcoaches Tijn en Pascal hebben een super coole Kahoot gemaakt vol sportieve en gezonde vragen. Vul je naam in en ga aan de slag! Wie weet alle juiste antwoorden te geven op de vragen?

Doe mee met de quiz

Tip van Ben

Hoe sneller je antwoord geeft, hoe meer punten je kunt verdienen. Vraag papa of mama eventueel om de vragen voor te lezen.

Wie de kroon past, trekt hem aan

Ben Bizzie