Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Voetbaltraining van Joost Volmer

Op vrijdagmiddag 30 november schreven de kinderen van groep 7 van basisschool Den Doelhof zich in voor verschillende ateliers. Ouders organiseerde leuke activiteiten voor de kinderen, zoals majorette en het maken van een pepernotentoetje. Ook Joost Volmer deed mee en verzorgde een leuke voetbaltraining. 11 jongens en 2 meiden hadden zich aangemeld. "Super om de kinderen zelf te laten kiezen waar ze aan mee willen doen. Zo hadden we en enthousiast clubje bij elkaar die super hebben meegedaan", zo vertelt de oud-voetballer.

Een grote glimlach

Samen met meester Ruud hadden ze allerlei oefeningen voorbereid. Zoals scharen, de bal op verschillende manieren afrollen en op goal afronden. Natuurlijk werd de training afgerond met een partijtje. Dit onderdeel was het meest geliefd onder de kinderen. "Het enthousiasme van de kinderen zorgde voor een grote glimlach op mijn gezicht. Deze voetbaltalenten hebben mijn dag gemaakt! Hopelijk volgt er snel nog een keer."

Koens beste vriend: Ben Bizzie

Koen, een van de leerlingen van Den Doelhof, heeft moeite om zijn gevoelens te uiten. Kinderen begrijpen hem vaak niet en dat frustreert hem. Ook tijdens de pauzes. Dan krijgt hij wel eens ruzie met de anderen kinderen of de leerkrachten. Maar ruzie maken is helemaal niet wat hij wilt. Hoe moet hij zich dan uiten? Daarbij krijgt hij hulp van Ben Bizzie.

Het is belangrijk dat kinderen zich fijn voelen op school. Ook om hun gevoelens een plekje te geven. Dat lukt Koen niet altijd. Er werd van alles uit de kast getrokken om Koen te helpen. Zonder succes , totdat een leerkracht Ben Bizzie inschakelde in de pauzes. Ben Bizzie laat de kinderen sporten en bewegen tijdens de pauzes. Lekker uitrazen om energie kwijt te raken en samen te spelen. Maar ook zodat de leerlingen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas. Dit blijkt Koen enorm goed te helpen. Sinds Koen meedoet met de pauzesport merken de leerkrachten een groot verschil. Hij is nu tijdens de pauze lekker aan het spelen. Dit geeft hem, maar ook de andere kinderen veel meer rust. Hij kan zijn energie op een goede manier kwijt en maakt hij geen ruzie en vechtpartijen meer. Dat allemaal dankzij Ben Bizzie. Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel, ook voor Koen! Ben Bizzie zorgt voor een veilige plek om samen te spelen, te leren en vooral om lekker Bizzie te zijn.

*Koen is een fictieve naam

Tims-beste-vriend-ben-bizzie.jpg#asset:838


40 mensen bij eerste Meijelse Sportcafé

Wat waren er veel mensen bij het eerste Meijelse Sportcafé! Ik raakte haast de tel kwijt. Ik telde zeker 40 blije gezichten. Veel mensen ken ik van de verenigingen. Maar ik kende ook veel papa’s en mama’s van Kindcentrum Meijel.

Zelf durfde ik het niet om voor zo veel mensen te staan. Daar word ik altijd een beetje stil van. Daarom heeft Roy het van me overgenomen. Hij vertelde over hoe mooi en sterk onze Meijelse verenigingen zijn. Dat wisten we natuurlijk al. Maar ik zag veel verbaasde gezichtjes toen hij vertelde dat er steeds meer e-sporters zich bij grote clubs aansluiten. Zoals bij PSV! Dat vind ik leuk, want ik houd ook wel eens van een tof spel. De aanwezigen gingen ook zelf aan de slag om na te denken over de toekomst van de verenigingen in Meijel. Vol energie en goede ideeën. Dat smaakt naar meer! Veel hebben al gezegd dat ze nog eens naar mijn Meijels Sportcafé willen komen. En dat maakt mij blij. Verenigingen verenigen om samen voor nog meer Peelgeluk te zorgen. Want iedereen aan het sporten, dat willen we toch allemaal?

Ben-Bizzie-Meijel-Sportcafé-roze.jpg#asset:833

Heb jij de aftermovie al gezien?

Ben Bizzie-koMbo activiteiten | december

Dit is het Ben Bizzie-koMbo programma. Ben sport het liefst de hele dag door. Daarom heeft hij een leuk activiteitenprogramma opgesteld om samen met jou te sporten na schooltijd. Ook deelt Ben leuke spel- en beweegtips in zijn programma Doe je mee? Bekijk snel het programma en wees er snel bij, want bij sommige activiteiten is er een maximaal aantal deelnemers.

Let op: Aanmelden kan uiterlijk tot en met woensdag de week ervoor. Staat jouw activiteit er niet meer bij en wil je nog mee doen? Mail dan naar info@benbizziemeijel.nl en je krijgt zo snel mogelijk een bericht of je toch mee kunt doen.

Ben blijft Bizzie in Meijel

"Sinds april zorg ik samen met de beweegcoaches voor meer beweging bij de kinderen uit Meijel. Tijdens en na school, maar ook in de pauzes", vertelt Ben Bizzie enthousiast.

In een korte tijd is Ben Bizzie een begrip geworden in Meijel. Vooral bij de kinderen. Het "ik Ben Bizzie"-gejuich komt je vrolijk tegemoet in de gangen van de school. Maar ook leerkrachten, ouders, opa's, oma's, verenigingen en ondernemers zijn fan, net als de gemeente Peel en Maas en de Provincie Limburg.

Paul Engels en Iduna Verstappen zijn super trots op wat er allemaal gebeurt op het kindcentrum, maar ook daarbuiten. "Ben Bizzie heeft een duurzaam karakter. Waar wij in geloven!" Daarom blijft Ben hartstikke Bizzie in Meijel en is de overeenkomst verlengd. "Samen zorgen we voor nóg meer Peelgeluk!", vertelt Roy Simons.

ben-blijft-bizzie-in-meijel-website-nieuw.jpg#asset:821

Hoog bezoek van Ben Bizzie, Ger Koopmans en Roland van Kessel

Een bijzondere dag voor Kindcentrum Meijel met hoog bezoek. Gedeputeerde Ger Koopmans, wethouder Roland van Kessel en Ben Bizzie waren op bezoek. Daan heeft namens de kinderen vertelt wat Ben Bizzie allemaal doet en hoe leuk het is dat Ben Bizzie zorgt voor meer beweging en sport op school. Ook heeft hij Ger en Roland lid gemaakt van het Ben Bizzie Promoteam gemaakt met het echte Ben Bizzie Promoshirt!

"Een geweldig duurzaam initiatief. Mooi om te zien dat het kind centraal staat en dat er echt gekeken wordt wat het kind wilt. Dit gun je alle kinderen in Limburg", zo vertelt Ger. Meer foto's...

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Joyce, Inge, Rikus en Susan. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Partners