Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Ik Ben Bizzie

Net als iedereen in Nederland heb ook ik te maken met het Coronavirus. Ik kan daardoor niet meer naar school of met mijn vriendjes buiten spelen. We moeten allemaal thuis blijven. Dat vind ik niet leuk, maar onze gezondheid gaat natuurlijk boven alles! Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Door te bewegen en spelen blijven we fit én zorgen we voor een goede weerstand. Daarom ga ik, samen met de beweegcoaches de komende weken elke dag jullie helpen om thuis lekker te bewegen. We delen elke dag beweegtips, leuke spellen en gezonde recepten.

Doe jij met jouw gezin met me mee?

We delen alles via Facebook. De beweegvideo’s zijn ook te vinden op mijn YouTube kanaal. Heb je een dagje gemist? Dan is alles ook te vinden op www.benbizzie.nl/ik-ben-bizzie. Laat me vooral weten welke spellen en oefeningen jij het leukste vindt! Dat kan door op Facebook een bericht achter te laten of mij een leuke foto of video toe te sturen via Facebook.

Beweeg met me mee!

Ben Bizzie TV

Ben Bizzie houdt niet van stilzitten. Het liefst speelt hij de hele dag buiten samen met zijn vriendjes, maar in deze tijd kan dat helaas niet. Daar heeft hij iets op bedacht. Ben Bizzie TV! Samen met de beweegcoaches zorgt hij elke dag voor beweging voor jong én oud. Beweeg jij mee?

Ben Bizzie TV

Vanaf maandag 6 april is Ben Bizzie elke dag bij Omroep P&M om te zorgen voor meer beweging in jullie huiskamer. Elke ochtend om 10:00 uur deelt hij leuke beweegvideo’s voor jong én oud. Heb je een uitzending gemist? Dan wordt deze om 13:00 uur herhaald. Zo kan iedereen meedoen! Heb je zelf nog goede beweegtips voor Ben of een idee voor een leuke beweegvideo? Laat het Ben Bizzie dan weten. Dat kan door een bericht te sturen naar info@benbizziemeijel.nl. Wie weet komt jouw beweegidee wel op tv!

Doe mee met de Ben Bizzie Kahoot Quiz

Ben Bizzie TV

Kijk elke dag om 10.00 uur en om 13.00 uur naar Ben Bizzie TV op Omroep P&M!

Omroep P&M

Senioren uit Meijel bewegen op afstand

Heel Nederland heeft te maken met het Coronavirus. Vooral de oudere doelgroep is kwetsbaar. Zij moeten zoveel mogelijk thuis of in het verzorgingstehuis blijven. Thuis zitten, betekent niet dat we hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Daar brachten ze de senioren in beweging, natuurlijk op gepaste afstand.

Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de bewoners van de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Op gepaste afstand werden er verschillende beweegactiviteiten op de muziek uitgevoerd. “Wat een enthousiasme! Het was perfect weer om buiten in beweging te komen. De bewoners deden actief mee vanaf hun balkon of terras”, vertelt Susan. “Wat super dat jullie dit voor ons doen! Echt harstikke leuk”, aldus een van de bewoners.

Iets voor een ander doen

Marloes: “Het is genieten om op deze manier mensen toch in beweging te brengen. En iets voor ze te betekenen. Als je al die lachende gezichten ziet, begin je zelf spontaan te stralen.” “Juist in deze tijd blijven we positief en kijken we naar mogelijkheden om iets voor een ander te doen”, vult Susan aan. Op de vraag of de beweegcoaches volgende week terug moesten komen, werd volmondig “Ja!” geantwoord. Een prachtig initiatief waarbij de beweegcoaches geen seconde twijfelen over het feit of ze dit graag nog een keer willen doen.

Samen tegen Eenzaamheid!

Op Facebook komen de mooiste initiatieven voorbij. Zo zag beweegcoach Susan ook een bericht voorbij komen van La Providence in Grubbenvorst. Daar hebben ze een spreek- en luisterplekje gecreëerd samen met STAR licht & geluid. Dit idee is geweldig en moeten we op meer plekken kunnen creëren. Na een belletje met St. Jozef in Meijel en een belletje met STAR licht & geluid was het geregeld. Om 15:00 uur vanmiddag arriveerde STAR licht & geluid met de apparatuur. Binnen ’n half uurtje was het gepiept.

De brieven zijn vandaag de deur uitgegaan door St. Jozef en kan er een afspraak gepland worden met een bewoner. Vanaf vrijdagmiddag gaan ze van start! Bewoners kunnen dan met een familielid praten. De bewoner zit binnen aan de ene kant van het raam voor de microfoon. Aan de buitenzijde zit een familielid, ook met een microfoon. Hierdoor kunnen mensen, ondanks het feit dat er een raam tussen zit, toch met elkaar praten en elkaar zien.

Basketboem! Van Lieke en Isis uit groep 6B

Onze lijst met pauzesportwinnaars wordt langer en langer! We hebben weer verschillende spellen ontvangen. Zoals van Lieke en Isis uit groep 6B. Zij bedachten het toffe en spannende spel Basketboem! Beweegcoach Rikus ging bij ze in de klas op bezoek om ze te kronen tot de pauzesportwinnaars van deze maand. Ze leggen hieronder uit hoe je hun spel speelt:

Hoe speel je Basketboem!

Iedereen staat in de rij voor de basket. Op het teken van de begeleider start er een timer, maar niemand weet hoe lang die duurt! Je probeert de bal in de basket te gooien. Als dat lukt, is de volgende aan de beurt. Ondertussen blijft de timer lopen. Op het moment dat de timer stopt, roept de begeleider heel hard BOEM! Ben jij aan de beurt om de bal in de basket te gooien? Dan ben je helaas af. Je mag het volgende potje weer meedoen.

  • Minimaal 3 personen doen mee
  • Samen spreken ze een afstand tot de basket af
  • De bal moet in de basket komen voor je door wisselt
  • Als je af bent, mag je het volgende potje weer meedoen
  • Gaat de bal door de basket na de BOEM? Dan telt hij alleen als hij gegooid is voor de BOEM!

Basketboem! Van Lieke en Isis uit groep 6B

Echte pauzesportwinnaars!

Levend Ganzenbord met jong en oud

Op donderdag 13 en vrijdag 14 februari werd er met circa 300 kinderen en 40 opa’s en oma’s in Sporthal de Körref fanatiek Levend Ganzenbord gespeeld!🦢🎲 Een levende versie van het welbekende bordspel met beweegopdrachten voor jong én oud. Vooral het samenzijn met kleinkinderen zorgde voor brede glimlachen bij de opa’s en oma’s. Maar ook de kinderen kregen er geen genoeg van. "Wanneer gaan we dit weer doen?", werd vaak gevraagd. Als het aan Ben Bizzie ligt nog heel vaak!

10 kinderen zijn even de baas van hun vereniging

10 toppers uit groep 7 deden vorige mee met juniorlab in Meijel. De plek waar ideeën ontstaan. Ze waren voor even baas van hun vereniging en hebben meegedacht over de toekomst van Meijel. Kinderen zitten vol talent en frisse ideeën. Maar ook hopen we dat ze nog een hele tijd in Meijel blijven wonen. Ze zijn de inwoners van de toekomst. Op een creatieve manier zijn de kinderen aan de slag gegaan.

Oudertoernooi bij Peelpush is een feit

Zoals Jill Cranenbroek. Zij had met twee vriendinnen een super goed idee voor Peelpush bedacht. “Ouders hebben namelijk altijd wel opmerkingen over wat er beter kan. Op het oudertoernooi mogen zij zelf laten zien wat ze in hun mars hebben! De kinderen mogen op de tribune zitten én ze zijn die dag scheidsrechter en coach.” Groot gelijk! Laat alle papa’s en mama’s maar eens lekker zweten. Want sporten is ook hartstikke goed voor hun. Toevallig was ook de voorzitter van Peelpush aanwezig. “Wat een super leuk idee! Hier gaan we zeker mee aan de slag”, zegt hij toe.

Alleen maar goede ideeën

Naast Jill en haar vriendinnen waren er nog meer leuke ideeën, zoals een voetbaltoernooi bij RKMSV Meijel om zo veel mogelijk kinderen te laten voetballen. Een dansdag. En als laatste een dag om allerlei sporten uit te proberen, zoals judo, tennis en freerunnen. Jullie zijn goed Bizzie geweest! Ik kijk uit naar alle dagen, want van bewegen word ik super blij!

Bekijk hier de video van 1Limburg

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Joyce, Susan, Rikus en Marloes. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Ben-Bizzie-Beweegcoaches-22.png#asset:1509Ben-Bizzie-Beweegcoaches-2.png#asset:1508

Lees hier de algemene voorwaarden van Ben Bizzie Meijel

Partners