Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi, ik Ben Bizzie! Ik maak Meijel nog levendiger en laat alle inwoners het Peelgeluk ervaren.

Ben Bizzie Meijel biedt programma’s ter bevordering van ontmoeting, participatie, gezondheid en leefbaarheid. Zo laten we onze kinderen meer sporten en bewegen, maken we de lokale verenigingen sterker, blijven onze ouderen meedoen en leggen we zoveel mogelijk lokale verbindingen die een bijdrage leveren aan het goede leven in Meijel. In Meijel regelen we dat zelf en doen we dat samen. Kortom, Ben Bizzie Meijel is van en voor de Meijelse inwoners van jong tot oud en van jong met oud! Samen genieten we iedere dag van het Peelgeluk, voor jou en MeIJel!

Ben Bizzie Paasspeurtocht een groot succes!

Na het succes van de huisnummerbingo was het nu tijd voor de Ben Bizzie Paasspeurtocht. In het paasweekend van 2 t/m 5 april kwamen jong én oud in beweging met een leuke paasroute door Meijel van ongeveer 3,5 kilometer.

Ruim 300 deelnemers gingen vanaf Grand Café Goejje op zoek naar de verloren paaseieren van Ben Bizzie en werkten daarbij zoveel mogelijk opdrachten af. De winnaars zijn inmiddels bekend en we hebben van iedereen super toffe foto’s en video’s mogen ontvangen. Kijken jullie mee?
Afbeelding

Ben Bizzie Huisnummerbingo

Ook in het nieuwe jaar zorg ik, Ben Bizzie, voor veel beweging. Helaas zitten we nog steeds thuis en blijft bewegen belangrijk. Ga lekker naar buiten en doe mee met Huisnummerbingo. Een simpel spelletje dat iedereen kent, maar dan net even anders.

Huisnummerbingo

We zitten nog steeds thuis in verband met corona en bewegen blijft ontzettend belangrijk. Het houdt je fit, gezond en het verkleint de kans op het krijgen van corona. Ik help je op weg! Vorig jaar jaagde heel Nederland op de beren tijdens de Berenjacht. En ik organiseerde samen met de beweegcoaches levend ganzenbord. Nu is het tijd voor iets nieuws: Huisnummerbingo!

Download je bingovel

Ga met je bingovel op pad door de wijk op zoek naar huisnummers die op jouw vel staan. Wie roept er als eerste BINGO!? Je hebt haast niets nodig, behalve een pen of een stift en het bingovel. Je kunt gaan wanneer jij wilt! Ga naar de website van Ben Bizzie  om de bingovellen te downloaden. Veel beweegplezier!

De Ben Bizzie Huisnummerbingo wordt verspreid bij meer dan 200 scholen waar Ben Bizzie actief is. Gennep Doet Mee, Bergen Beweegt Natuurlijk, Cuijk Beweegt, Goed Bezig Gemert-Bakel, Buurtsportcoach Zundert, GIGA Molenlanden, Zederik in beweging, Sport Nederweert, Sport aan de Maas, Ben Bizzie Meijel, Ben Bizzie Venray, Beweegdaelen, BAS samen actief, Leudal Leeft. Geactiveerd door Negen, spelbepalers in beweging.

Ben Bizzie heeft zich laten inspireren door Channa van www.allesoverspeelgoed.nl. Neem een kijkje!

In beweging met de Kras & Krachtig Beweegwoordzoeker

Houdt u van puzzelen? Dat komt goed uit, want met deze beweegwoordzoeker komt u spelenderwijs in beweging. Streep elk woord af die u kunt vinden en voer daarna de oefening uit. Herhaal deze 10 keer. Ga zo door tot u alle woorden heeft gevonden. Vul daarna de oplossing in. Daag uw partner, familie en/of vriend(in) uit om ook met deze beweegwoordzoeker in beweging te komen.

Beweegt u de oplossing bij elkaar?

Download hier de Beweegwoordzoeker
Afbeelding

BLIJF IN BEWEGING!


Heel Nederland heeft te maken met het coronavirus. Iedereen moet zo veel mogelijk thuis blijven. Scholen, verenigingen, beweeggroepen en -activiteiten gaan niet door. Onze gezondheid gaat op dit moment boven alles. Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Bewegen kan gelukkig de hele dag door, zowel binnen als buiten. Het houdt ons fit en gezond. Onze beweegcoaches helpen je op weg om thuis te blijven bewegen. Beweeg je mee?

Bekijk hier alle Ben Bizzie activiteiten

Ben Bizzie maakt nieuwe vrienden!

Sinds een aantal weken is beweegcoach Susan volop aan de slag bij Florancia. Elke week staan negen bewoners te popelen om een uurtje samen te sporten. Ze doen allerlei verschillende spellen en oefeningen om lekker in beweging te komen.

De bewoners hebben een gestructureerde dagindeling en daar is nu elke dinsdagmiddag een uur bewegen aan toegevoegd. Ze zijn door de dag heen al in beweging door mee te helpen op het enorme landgoed van 30.000 m2. Tijdens het wekelijks beweeguurtje doen ze allerlei beweegoefeningen en -spellen. We trainen motoriek, maken spieren soepel en trainen hand-oogcoördinatie.

De bewoners én Susan zijn super enthousiast. “Ze komen elke week naar me toe met een brede glimlach. En na het beweegmoment hoor je ze: “Dit was weer zo leuk vandaag, waar heb je al die spellen geleerd?”. Daar word je helemaal blij van”, aldus Susan. “In de toekomst als de tijd het weer toelaat, willen we de bewoners koppelen aan andere doelgroepen in het dorp en zoeken we de verbinding op met bijvoorbeeld kinderen van basisschool Den Doelhof of de verenigingen uit Meijel.”

Ben Bizzie blijft Meijel bewegen

Woehoee ook in het nieuwe schooljaar blijf ik Meijel bewegen, van jong tot oud. En jij kunt met me meedoen! Daar drukten we samen met directeur Paul Engels de hand op. Wat een feest. Ik kan niet wachten om weer van start te gaan. Maar eerst vakantie. En ook dan hoef je niet stil te zitten. Hieronder mijn lijst van, jawel, 21 tips om deze vakantie in beweging te blijven. Beweeg je mee?

Coronavirus en sport

Op 14 december heeft de overheid strengere maatregelen aangekondigd om het coronavirus onder controle te krijgen. Deze strengere maatregelen zijn nodig gezien het hoogoplopende aantal besmettingen. Nederland gaat vanaf dinsdag 15 december tot tenminste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. Dit heeft ook gevolgen voor de sport- en beweegaanbieders in onze gemeente.

Coronawet vervangt Noodverordeningen

Vanaf maart 2020 namen de veiligheidsregio’s de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus op in zogenaamde Noodverordeningen. Noodverordeningen zijn bedoeld voor (crisis)situaties van beperkte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de Noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet: ‘Tijdelijke wet maatregelen COVID-19’.

Vanaf heden zijn de tijdelijke coronawet en de gemeentelijke bepalingen leidend en geven aan wat er in onze gemeente wel en niet mag.

Wij adviseren een ieder deze regels te handhaven, het is in ieders belang, jong en oud! Wees verstandig en blijf gezond. Vragen over de nieuwe maatregelen? Neem contact op via info@benbizziemeijel.nl

Afbeelding

Senioren uit Meijel bewegen op afstand

Heel Nederland heeft te maken met het Coronavirus. Vooral de oudere doelgroep is kwetsbaar. Zij moeten zoveel mogelijk thuis of in het verzorgingstehuis blijven. Thuis zitten, betekent niet dat we hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Daar brachten ze de senioren in beweging, natuurlijk op gepaste afstand.

Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de bewoners van de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Op gepaste afstand werden er verschillende beweegactiviteiten op de muziek uitgevoerd. “Wat een enthousiasme! Het was perfect weer om buiten in beweging te komen. De bewoners deden actief mee vanaf hun balkon of terras”, vertelt Susan. “Wat super dat jullie dit voor ons doen! Echt harstikke leuk”, aldus een van de bewoners.

Iets voor een ander doen

Marloes: “Het is genieten om op deze manier mensen toch in beweging te brengen. En iets voor ze te betekenen. Als je al die lachende gezichten ziet, begin je zelf spontaan te stralen.” “Juist in deze tijd blijven we positief en kijken we naar mogelijkheden om iets voor een ander te doen”, vult Susan aan. Op de vraag of de beweegcoaches volgende week terug moesten komen, werd volmondig “Ja!” geantwoord. Een prachtig initiatief waarbij de beweegcoaches geen seconde twijfelen over het feit of ze dit graag nog een keer willen doen.

Samen tegen Eenzaamheid!

Op Facebook komen de mooiste initiatieven voorbij. Zo zag beweegcoach Susan ook een bericht voorbij komen van La Providence in Grubbenvorst. Daar hebben ze een spreek- en luisterplekje gecreëerd samen met STAR licht & geluid. Dit idee is geweldig en moeten we op meer plekken kunnen creëren. Na een belletje met St. Jozef in Meijel en een belletje met STAR licht & geluid was het geregeld. Om 15:00 uur vanmiddag arriveerde STAR licht & geluid met de apparatuur. Binnen ’n half uurtje was het gepiept.

De brieven zijn vandaag de deur uitgegaan door St. Jozef en kan er een afspraak gepland worden met een bewoner. Vanaf vrijdagmiddag gaan ze van start! Bewoners kunnen dan met een familielid praten. De bewoner zit binnen aan de ene kant van het raam voor de microfoon. Aan de buitenzijde zit een familielid, ook met een microfoon. Hierdoor kunnen mensen, ondanks het feit dat er een raam tussen zit, toch met elkaar praten en elkaar zien.

Afbeelding

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Rikus, Susan, Joyce en Marloes. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school en de bewoners van Florancia lekker te laten sporten en bewegen. Ook bij St. Jozef en Antares brengen wij de bewoners in beweging. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via

info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Afbeelding

Partners

Logo partner Logo partner Logo partner Logo partner Logo partner Logo partner Logo partner