Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Ben Bizzie fietst mee

Ook dit jaar fietst ik weer vier dagen mee met de Fiets4Daagse de Peel. En jij kunt met me meefietsen onder begeleiding van SKM! Van 9 t/m 12 juli fietsen we elke dag een mooie fietstocht langs de mooiste plekjes van de Peel. Onderweg doen we leuke activiteiten en staat er wat lekkers voor ons klaar. Door mee te fietsen maak je kans op gave prijzen, zoals een super toffe step. Dit jaar zijn dat dagprijzen, dus al fiets je één dagje mee! Dan loop jij die prijzen niet mis.

Nieuw dit jaar is de selfie wedstrijd! Wie de leukste selfie maakt, staat volgend jaar op de voorkant van de flyer van de Fiets4Daagse 2020. Doe mee samen met je vrienden, vriendinnen, papa, mama en iedereen die je kent! Op vrijdag 12 juli reik ik om 16.00 uur de prijzen uit.

Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen. Het worden vier super toffe dagen met hopelijk fantastisch weer. Ik kijk er enorm naar uit.

Ik fiets ook mee!

De Puzzelkoningen en -koninginnen

Tijdens de Wandel3daagse werden niet alleen de benen en de voeten aan het werk gezet. Ook de hersenen en de vingers. Alle kinderen konden meedoen met de Ben Bizzie Puzzelwedstrijd. Want niet alleen wandelen en bewegen is gezond. Puzzelen ook! De kinderen maakten elke dag één puzzel: een Ben Bizzie Woordzoeker, Ben Bizzie Natekenen en een Ben Bizzie Woordzoeker. En wat was ik verrast door alle prachtige creaties! Voor de kinderen die het nog een beetje lastig vonden, hebben hulp gekregen van een ouder broertje, zusje of vriendje of vriendinnetje. Dat had ik wel in de gaten hoor! Maar niks leuker dan samen spelen, nietwaar?

Marloes hielp me om de winnaars te verrassen met hun prijs: een Ben Bizzie Rugzakje, een Ben Bizzie Oorkonde én een Ben Bizzie Kroon die ze zelf nog mogen versieren en uitknippen. Hieronder de foto's van de winnaars! Niet getreurd, want als je drie dagen hebt meegewandeld, ben je ook een winnaar!

Jannie, Sander, Hugo, Fenne en Lisette gefeliciteerd!

Ben-Bizzie-Meijel-puzzelkoningen-en-koninginnen.jpg#asset:1228


Ben Bizzie-koMbo activiteiten | juli & augustus

Dit is het Ben Bizzie-koMbo programma. Ben sport het liefst de hele dag door. Daarom heeft hij een leuk activiteitenprogramma opgesteld om samen met jou te sporten na schooltijd. Ook deelt Ben leuke spel- en beweegtips in zijn programma Doe je mee? Bekijk snel het programma en wees er snel bij, want bij sommige activiteiten is er een maximaal aantal deelnemers.

Let op: Aanmelden kan uiterlijk tot en met woensdag de week ervoor. Staat jouw activiteit er niet meer bij en wil je nog mee doen? Mail dan naar info@benbizziemeijel.nl en je krijgt zo snel mogelijk een bericht of je toch mee kunt doen.

10 kinderen zijn even de baas van hun vereniging

10 toppers uit groep 7 deden vorige mee met juniorlab in Meijel. De plek waar ideeën ontstaan. Ze waren voor even baas van hun vereniging en hebben meegedacht over de toekomst van Meijel. Kinderen zitten vol talent en frisse ideeën. Maar ook hopen we dat ze nog een hele tijd in Meijel blijven wonen. Ze zijn de inwoners van de toekomst. Op een creatieve manier zijn de kinderen aan de slag gegaan.

Oudertoernooi bij Peelpush is een feit

Zoals Jill Cranenbroek. Zij had met twee vriendinnen een super goed idee voor Peelpush bedacht. “Ouders hebben namelijk altijd wel opmerkingen over wat er beter kan. Op het oudertoernooi mogen zij zelf laten zien wat ze in hun mars hebben! De kinderen mogen op de tribune zitten én ze zijn die dag scheidsrechter en coach.” Groot gelijk! Laat alle papa’s en mama’s maar eens lekker zweten. Want sporten is ook hartstikke goed voor hun. Toevallig was ook de voorzitter van Peelpush aanwezig. “Wat een super leuk idee! Hier gaan we zeker mee aan de slag”, zegt hij toe.

Alleen maar goede ideeën

Naast Jill en haar vriendinnen waren er nog meer leuke ideeën, zoals een voetbaltoernooi bij RKMSV Meijel om zo veel mogelijk kinderen te laten voetballen. Een dansdag. En als laatste een dag om allerlei sporten uit te proberen, zoals judo, tennis en freerunnen. Jullie zijn goed Bizzie geweest! Ik kijk uit naar alle dagen, want van bewegen word ik super blij!

Bekijk hier de video van 1Limburg

Het Viervakkenspel van Juul en Mandy

Een soort van kwartet en tikkertje ineen. Juul en Mandy uit groep 4B verzonnen een te gek spel en daar word ik super blij van. Marloes verraste ze in de klas met de pauzesport wisseltrofee. Samen legden ze hun spel uit.

Er zijn vier gelijke teams en elk team heeft een vak met voorwerpen. Het is de bedoeling dat je als team één van elk voorwerp verzamelt. En dat zo snel mogelijk! Maar let op, want je kunt door een ander team worden getikt. Dan moet je het voorwerp terug leggen in het oorspronkelijke vak én terug rennen naar je eigen vak voordat je weer een nieuw voorwerp mag veroveren. Welk team heeft als eerste vier verschillende voorwerpen? Die heeft gewonnen.

Ben-Bizzie-Meijel-het-viervakkenspel.png#asset:1209


Mario Karten met Ben Bizzie

Tijdens het Ben Bizzie Beweeguurtje doen we allerlei leuke sporten en spellen. Want niet alleen op school tijdens de gymles en de pauze, maar ook na schooltijd blijf ik lekker Bizzie. Zo hebben we laatst ge-Mario Kart. Een super tof racespel waarbij we op de route zo veel mogelijk punten moeten pakken. Zoals je ziet is dat deze toppers aardig gelukt. In de maand mei gaan we nog meer toffe sporten en spellen doen. Bekijk het hele activiteitenprogramma van mei en meld je hieronder snel aan!

Aanmelden

22 senioren en leerlingen bewegen samen

Ook deze keer was het weer een groot succes: de beweegmiddag bij St. Jozef. Een groepje leerlingen heeft samen met senioren allerlei spelletjes gedaan, zoals kegelen, knikkeren en frisbeeën. En wederom was de tovertafel een echte hit.

"Het waren veelal dezelfde kinderen als vorige keer. Zo zie je dat zulke middagen echt aanslaan. De kinderen zeiden dat ze er echt naar uit hadden gekeken om weer te gaan. En al snel vormden dezelfde teams als de vorige keer", vertelt Susan. Een van de leerlingen vertelt: "De vorige keer was het zo gezellig en omdat ik mijn maatje al een beetje kende, vond ik het leuk om met hem spelletjes te spelen."

Jong geleerd is oud gedaan

Op dinsdag 26 maart gingen we samen met Beweegcoach Susan naar St. Jozef. Na een warming up werden jong en oud door elkaar gemixt en zijn we direct in tweetallen aan de slag gegaan. Van sjoelen tot ballontennis en van memory tot spelen aan de tovertafel! Tijdens het spelen, heb ik jong en oud wat vragen gesteld:

"Ik had nog nooit met een opa of oma gespeeld"

Ben: Wat zijn we hier aan het doen?
Leerling: We zijn hier met de opa’s en oma’s, die in Sint Jozef wonen, spelletjes aan het spelen. Een aantal spelletjes kende ik al, maar nog niet allemaal! Ik had nog nooit een Tovertafel gezien en ik had nog nooit dat spel gedaan met de knikkers. Mijn maatje vond memory best wel lastig, maar gelukkig speelden we met z’n tweeën dus we konden elkaar helpen.
Ben: Was je hier al ooit eerder geweest?
Leerling: Nee! En ik had ook nog nooit met een opa of oma gespeeld. En dat is wel heel leuk, want je kunt gezellig kletsen.
Ben: Welk spel vond jij het leukst?
Leerling: Ik vond ballontennis heel erg leuk. Maar ook de Tovertafel was erg bijzonder. Ik hoop dat we snel weer een keer terug kunnen komen, want we hebben nog lang niet alle spellen van de Tovertafel kunnen doen.

"Je ziet ze echt genieten"

Ben: Ik zie dat u het erg naar u zin heeft. Speelt u vaak met kinderen?
Oma: Mijn kleinkinderen komen ook wel eens op bezoek en dat vind ik altijd erg gezellig. Maar het is ook wel eens leuk om met andere kinderen te spelen.
Ben: Wat vindt u daar zo leuk aan?
Oma: Er komen niet zo vaak kinderen. Ik zie ze tijdens het spelen echt genieten en daar doe je het dan voor, hè? Heel fijn om ze een leuke middag te bezorgen!
Ben: En uzelf dan? Doet u het niet ook een beetje voor uzelf?
Oma: Jawel natuurlijk. Ik geniet hier ook echt van. Komen jullie nog eens?

Bijna 100 jaar in beweging

Susan: We kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen kennis te laten maken met ouderen uit Meijel. Zoals je ziet genieten ze er enorm van. En daarom ben ik ook zo blij dat we dit initiatief hebben opgezet. Kinderen genieten niet alleen, ze leren zo ook omgaan met ouderen. Ze leren wat ouderen moeilijk vinden en wat ze nog heel goed kunnen. Ouderen kunnen mooie verhalen over vroeger vertellen en blijven zo lekker in beweging. Er was zelfs iemand bij van 99. Hij was nog zo fit en vitaal. Ik weet zeker dat dit daaraan bijdraagt. Ik hoop dat we hier snel nog eens langs kunnen komen.

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Rikus, Susan en Marloes. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Ben-Bizzie-Beweegcoaches.png#asset:1182Partners