Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi, ik Ben Bizzie! Ik maak Meijel nog levendiger en laat alle inwoners het Peelgeluk ervaren.

Ben Bizzie Meijel biedt programma’s ter bevordering van ontmoeting, participatie, gezondheid en leefbaarheid. Zo laten we onze kinderen meer sporten en bewegen, maken we de lokale verenigingen sterker, blijven onze ouderen meedoen en leggen we zoveel mogelijk lokale verbindingen die een bijdrage leveren aan het goede leven in Meijel. In Meijel regelen we dat zelf en doen we dat samen. Kortom, Ben Bizzie Meijel is van en voor de Meijelse inwoners van jong tot oud en van jong met oud! Samen genieten we iedere dag van het Peelgeluk, voor jou en MeIJel!

Ben Bizzie Meijel brengt iedereen in beweging tijdens Nationale Sportweek

Van 17 t/m 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Een week vol beweging. Ook in Meijel! Ben Bizzie Meijel organiseert samen met lokale partners leuke beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgen we voor extra sport- en spelplezier! Beweeg jij met ons mee?

Activiteiten voor jong én oud

De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. “We organiseren veel toffe activiteiten voor jong én oud. Sporten en bewegen zorgt voor ontmoeting, het houdt ons gezond en het zorgt ervoor dat we meedoen in de samenleving”, aldus beweegcoach Rikus. Vanuit Ben Bizzie Meijel organiseren we de volgende activiteiten in Meijel:

  • Ben Bizzie Beweegkalender

Ook gaan de kinderen van verschillende basisscholen de strijd aan om de sportiefste klas van Meijel te worden door zo veel mogelijk beweegchallenges van de Ben Bizzie Beweegkalender te voltooien.

  • Balkon Beweegtour

Bewegen, dansen, bingo spelen en zingen samen met de ouderen vanaf hun balkon. Tijdens de Balkon Beweegtour in de Nationale Sportweek mag en kan alles! Beweegcoach Jorn: “Met al deze sportieve activiteiten willen we zoveel mogelijk mensen uit Meijel inspireren om een leven lang te genieten van sport en bewegen. Wij doen mee! Jij toch ook?”

Afbeelding

Genieten in de tuin van De Kapelanie!

De Kapelanie in Meijel zorgt voor ontmoeting. Vorige week kwam een groep dames spontaan een kijkje nemen bij De Kapelanie. Met een kop koffie werden ze verwelkomd op ons terras. Samen genoten we van mooie verhalen, het samenzijn én de zon.

Kom jij binnenkort ook gezellig langs?

Ben Bizzie Paasspeurtocht een groot succes!

Na het succes van de huisnummerbingo was het nu tijd voor de Ben Bizzie Paasspeurtocht. In het paasweekend van 2 t/m 5 april kwamen jong én oud in beweging met een leuke paasroute door Meijel van ongeveer 3,5 kilometer.

Ruim 300 deelnemers gingen vanaf Grand Café Goejje op zoek naar de verloren paaseieren van Ben Bizzie en werkten daarbij zoveel mogelijk opdrachten af. De winnaars zijn inmiddels bekend en we hebben van iedereen super toffe foto’s en video’s mogen ontvangen. Kijken jullie mee?

In beweging met de Kras & Krachtig Beweegwoordzoeker

Houdt u van puzzelen? Dat komt goed uit, want met deze beweegwoordzoeker komt u spelenderwijs in beweging. Streep elk woord af die u kunt vinden en voer daarna de oefening uit. Herhaal deze 10 keer. Ga zo door tot u alle woorden heeft gevonden. Vul daarna de oplossing in. Daag uw partner, familie en/of vriend(in) uit om ook met deze beweegwoordzoeker in beweging te komen.

Beweegt u de oplossing bij elkaar?

Download hier de Beweegwoordzoeker
Afbeelding

BLIJF IN BEWEGING!


De zomer staat weer voor de deur, maar ook dan blijven wij in beweging. Beweeg je met ons mee? We hebben een hoop beweegoefeningen en -tips voor je op een rijtje gezet. Bewegen kan de hele dag door, zowel binnen als buiten. Het houdt ons fit en gezond. Neem een kijkje en doe met ons mee!

Bekijk hier alle Ben Bizzie activiteiten

Ben Bizzie maakt nieuwe vrienden!

Sinds een aantal weken is beweegcoach Susan volop aan de slag bij Florancia. Elke week staan negen bewoners te popelen om een uurtje samen te sporten. Ze doen allerlei verschillende spellen en oefeningen om lekker in beweging te komen.

De bewoners hebben een gestructureerde dagindeling en daar is nu elke dinsdagmiddag een uur bewegen aan toegevoegd. Ze zijn door de dag heen al in beweging door mee te helpen op het enorme landgoed van 30.000 m2. Tijdens het wekelijks beweeguurtje doen ze allerlei beweegoefeningen en -spellen. We trainen motoriek, maken spieren soepel en trainen hand-oogcoördinatie.

De bewoners én Susan zijn super enthousiast. “Ze komen elke week naar me toe met een brede glimlach. En na het beweegmoment hoor je ze: “Dit was weer zo leuk vandaag, waar heb je al die spellen geleerd?”. Daar word je helemaal blij van”, aldus Susan. “In de toekomst als de tijd het weer toelaat, willen we de bewoners koppelen aan andere doelgroepen in het dorp en zoeken we de verbinding op met bijvoorbeeld kinderen van basisschool Den Doelhof of de verenigingen uit Meijel.”

Ben Bizzie blijft Meijel bewegen

Woehoee ook in het nieuwe schooljaar blijf ik Meijel bewegen, van jong tot oud. En jij kunt met me meedoen! Daar drukten we samen met directeur Paul Engels de hand op. Wat een feest. Ik kan niet wachten om weer van start te gaan. Maar eerst vakantie. En ook dan hoef je niet stil te zitten. Hieronder mijn lijst van, jawel, 21 tips om deze vakantie in beweging te blijven. Beweeg je mee?

Afbeelding

Senioren uit Meijel bewegen op afstand

Heel Nederland heeft te maken met het Coronavirus. Vooral de oudere doelgroep is kwetsbaar. Zij moeten zoveel mogelijk thuis of in het verzorgingstehuis blijven. Thuis zitten, betekent niet dat we hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Daar brachten ze de senioren in beweging, natuurlijk op gepaste afstand.

Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de bewoners van de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Op gepaste afstand werden er verschillende beweegactiviteiten op de muziek uitgevoerd. “Wat een enthousiasme! Het was perfect weer om buiten in beweging te komen. De bewoners deden actief mee vanaf hun balkon of terras”, vertelt Susan. “Wat super dat jullie dit voor ons doen! Echt harstikke leuk”, aldus een van de bewoners.

Iets voor een ander doen

Marloes: “Het is genieten om op deze manier mensen toch in beweging te brengen. En iets voor ze te betekenen. Als je al die lachende gezichten ziet, begin je zelf spontaan te stralen.” “Juist in deze tijd blijven we positief en kijken we naar mogelijkheden om iets voor een ander te doen”, vult Susan aan. Op de vraag of de beweegcoaches volgende week terug moesten komen, werd volmondig “Ja!” geantwoord. Een prachtig initiatief waarbij de beweegcoaches geen seconde twijfelen over het feit of ze dit graag nog een keer willen doen.

Afbeelding

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Rikus, Susan, Joyce en Marloes. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school en de bewoners van Florancia lekker te laten sporten en bewegen. Ook bij St. Jozef en Antares brengen wij de bewoners in beweging. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via

info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Afbeelding

Partners

Logo partner Logo partner Logo partner Logo partner Logo partner Logo partner Logo partner