Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Lekker dansen met Ben

Ja hoor! Ben Bizzie heeft samen met bijna alle meiden van groep 3, 4 en 5 gedanst samen met DéDé danceballet. Ze hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Wat was het weer een succes. Die dames hebben heel wat meer ritme dan Ben Bizzie. Dat had hij alweer snel door… Wanneer iedereen rechts ging, ging Ben links.

Maar dat heeft de pret zeker niet gedrukt. Na wat rek- en strekoefeningen, want ja een goede warming-up is zeer belangrijk, hebben de meisjes lekker gedanst. Er waren heel wat dames die aan het eind van de les nog niet genoeg hadden gedanst. Die hebben geluk, want Ben gaat gewoon weer verder met dansen. Wanneer? Kijk snel in het spiksplinternieuwe activiteitenprogramma van oktober en meld je aan voor deze en alle andere activiteiten van Ben Bizzie.

dededance-ballet.jpg#asset:776

Kinderen moeten meer bewegen op school!

Ik wist het natuurlijk allang: kinderen moeten extra bewegen op school. Gelukkig zijn we in Meijel al goed bezig. Sporten is niet alleen gezond. Het zorgt er ook voor dat je beter kunt leren. En beter kunt nadenken en onthouden. Van bovenaf wordt er zelfs dwingend geadviseerd om kinderen twee keer per dag een half uur te laten sport en bewegen.

Kinderen moeten niet alleen bij de gymles bewegen, maar ook tijdens andere vakken en momenten op school. "Minder stil zitten en minder telefoons, vind ik!", vertelt Ben Bizzie. De Nederlandse Sportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving willen meer buurtsportcoaches, trainers en oud-topsporters in de scholen terug zien. Niks leuker dan tijdens de les meer te bewegen!

meer-bewegen-op-scholen-ben-bizzie-meijel.jpg#asset:769

Lees er meer over. Ik heb deze informatie gevonden op: https://nos.nl/artikel/2249731-advies-laat-kinderen-extra-bewegen-op-school.html

Handballen met een oud international

Vorige week hebben de kinderen kennis gemaakt met handballen. Twee handbaltoppers van Handbalvereniging Bevo uit Panningen, Danielle Horsten en Ron Klemann, gingen gauw met de kinderen aan de slag. Ze oefenden met werpen, vangen, dribbelen en overgooien. Er waren verschillende stationnetjes waar ze verschillende trucjes hebben geleerd. Ook leerden ze om te vallen en rollen. Ben deed samen met de kinderen zijn uiterste best om de vaardigheden van het handballen onder de knie te krijgen. Dat er echt handbaltalent in Meijel rondloopt werd niet alleen door Ben opgemerkt. Ook door Ron, een heuse oud international.

Ben Bizzie weetje: Tijdens de sportcarroussel gaan de handballessen door. Jij doet toch zeker wel mee? Geef je snel op. Misschien wordt jij ook wel net zo'n toptalent als Ron.

Ben-Bizzie-handbal-sportcarroussel.jpg#asset:767


Ik doe mee!

Hoe sportief en gezond ben jij?

Ben Bizzie zet zich sinds mei 2018 in voor meer sport en bewegen en een gezonde leefstijl. Hij wil de kinderen de mogelijkheid geven om te leren hoe ze zich sportief en gezond kunnen ontwikkelen met behulp van een doorgaand en breed, sportief aanbod.

Om te kijken naar de levensstijl van de kinderen is de Ben Bizzie Beweegmonitor uitgevoerd. 279 kinderen van groep 5 t/m 8 hebben de vragenlijst ingevuld.

Wist je dat…
- Bijna alle kinderen in Meijel aan sport doen (96%)
- 4 op de 5 kinderen die niet sport, dit wel zou willen
- 1 op de 10 kinderen niet dagelijks ontbijt
- 3 op de 10 kinderen niet dagelijks water drinkt
- 6 op de 10 kinderen niet aan de dagelijkse beweegnorm voldoet (minimaal 1 uur per dag)

Meer lezen over de leefstijl van jouw kind(eren)? Lees dan het hele Ben Bizzie Beweegrapport.

Ben Bizzie Beweegrapport

Nog meer kinderen in beweging

Ben Bizzie heeft zich een tijdje terug voorgesteld aan de sportverenigingen uit Meijel. Hier heeft hij laten zien hoe goed de kinderen in Meijel bezig zijn geweest afgelopen schooljaar. Maar ook wat hij voor verenigingen kan betekenen.

Ben wilt de kinderen de kans geven om kennis te maken met zo veel mogelijk verschillende sporten. Tijdens de gymles is volgens hem een perfect moment. De verenigingen reageerden hier enthousiast op. Dit schooljaar zullen er meer verenigingen op bezoek komen tijdens de gymlessen!

Ook zien verenigingen kansen om in de toekomst onderling meer samen te werken. Zoals in bijvoorbeeld een verenigingscafé waar uitdagingen en ideeën met elkaar besproken worden. Zo werden er die avond al ideeën bedacht, zoals naschoolse peuter-kleutergymlessen. Ben vond het een erg geslaagde bijeenkomst.

Verenigingsavond-Ben-Bizzie-Meijel.jpg#asset:764

Aanwezigen: Taekwondo Vereniging Chin Hung Meijel, RKMSV Meijel, L.T.C Tennis, Dédé danceballet, Hengelsportvereniging De Noordervaart, Volleybalvereniging Peelpush, Negen

#IkBenBizzie

Tijdens de activiteiten van Ben Bizzie worden er regelmatig foto's gemaakt. Die foto's krijgen een plaatsje op de Facebookpagina van Ben Bizzie. Wil jij dat Ben jouw foto ziet? Of vind jij het leuk als jouw zoon of dochter een plaatsje krijgt op zijn Facebookpagina? Gebruik dan de Hashtag #IkBenBizzie

Wie weet staat binnenkort jouw foto op de Ben Bizzie Facebookpagina

Ben-Bizzie-meijel-fotos-maken.jpg#asset:739

Ben Bizzie-koMbo activiteiten oktober

Dit is het Ben Bizzie-koMbo programma voor oktober. Een fantastische maand met allemaal nieuwe Ben Bizzie activiteiten. Jij gaat toch zeker wel mee? Ben er snel bij, want bij sommige activiteiten is er een maximaal aantal deelnemers. Wist je dat Ben Bizzie altijd een aantal spel- en beweegtips deelt in zijn activiteitenprogramma's?

Bekijk hier het Ben Bizzie activiteitenprogramma van oktober

Let op: Aanmelden kan uiterlijk tot en met woensdag de week ervoor. Bij welke activiteiten doe jij mee? Staat jouw activiteit er niet meer bij en wil je nog mee doen? Mail dan naar info@benbizziemeijel.nl en je krijgt zo spoedig mogelijk een bericht of je toch nog mee kunt doen.

Ik meld me aan!

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Inge, Joyce, Rikus en Susan. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen.

Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Beweegteam-BB-web.jpg#asset:661

Partners