Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Stichting Carnivora is op bezoek geweest en heeft de kinderen van alles geleerd over exotische dieren, reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Zoals je ziet waren er ook een aantal dierenvriendjes bij. Een voor een mochten de kinderen de dieren vasthouden. En zoals je ziet waren ze helemaal niet bang. Gelukkig waren er echte bikkels bij, want Ben vond dit toch wel eng...

Zomer Beweegtip van Ben Bizzie

Yes, even geen school! Dus meer tijd om te bewegen, sporten en spelen. Je hoeft je deze zomer zeker niet te vervelen, want Ben Bizzie heeft genoeg ideeën voor en leuke middag. De komende tijd zal hij wat leuke tips delen.

Je hebt thuis misschien niet dezelfde materialen als op school. Wanneer je geen materiaal in de buurt hebt, kun je bijvoorbeeld natuurlijk altijd een gaaf Ben Bizzie Tikspel spelen. Of wat dacht je van verstoppertje? Je kunt altijd en overal moordenaartje, zombie- of olifantentikkertje spelen. Ook kun je natuurlijk naar de speeltuin in de buurt gaan en daar wippen of schommelen. Wie springt het vaakst over de bok?

Ben-Bizzie-kinderen-bokje-springen.jpg#asset:713

Ben is op zoek naar echte bikkels

Bikkels die willen meedoen met de Ben Bizzie Zeskamp op 16 augustus. Hij heeft een leuk programma opgesteld. Rikus en Inge vertellen erover! Opgeven voor deze én andere activiteiten kan op de knop hieronder. Let op! Ook in de vakantie kunnen kinderen zich opgeven tot de woensdag in de week voorafgaand van de activiteit.

Ik doe mee

Ben Bizzie Bal door Lisa en Fleur

Ben Bizzie is altijd op zoek naar nieuwe spellen en daarom staat er op school een Ben Bizzie Ideeënbox. Hier kunnen de kinderen hun spellen inleveren. De beweegcoaches maken een selectie van de leukste spellen. De genomineerden voor deze ronde waren:

- Liz, Sem en Tygo uit groep 4B met Dodgebal
- Luuk en Noor uit groep 5B met Opdracht-tikkertje
- Lisa en Fleur uit groep 8 met Ben Bizzie Bal

En de winnaar is...
Bij Dodgebal liggen er zachte ballen in het veld. Iedereen mag deze pakken. Je mag rennen met de bal en iemand af proberen te gooien. Na het werpen van de bal mag je deze niet gelijk weer pakken. Iemand anders moet dan deze bal pakken. Heb je iemand geraakt? Dan krijg je een leven. Wie krijgt de meeste levens?

Foto-Ben-Bizzie-pauzesport-winnaars-website.jpg#asset:710

Hoe sportief en gezond ben jij?

Ben Bizzie doet zijn best om zo veel mogelijk kinderen aan het sporten en aan het bewegen te krijgen. Dit doet hij op een zo leuk mogelijke manier door bijvoorbeeld tijdens pauzes spelletjes te spelen. Om te kijken naar de levensstijl van de kinderen is de Ben Bizzie Beweegmonitor uitgevoerd. 279 kinderen van groep 5 tot en met groep 8 hebben de vragenlijst ingevuld.

Wist je dat…
- Bijna alle kinderen in Meijel aan sport doen (96%)
- 4 op de 5 kinderen die niet sport, dit wel zou willen
- 1 op de 10 kinderen niet dagelijks ontbijt
- 3 op de 10 kinderen niet dagelijks water drinkt
- 6 op de 10 kinderen niet aan de dagelijkse beweegnorm voldoet (minimaal 1 uur per dag)

Gezonde leefstijl
70% van de kinderen dringt dagelijks water. De rest drinkt dagelijks zoete drankjes. Iets meer dan de helft eet ieder dag fruit en iets minder dan de helft elke dag groente. Eén op de tien kinderen ontbijt niet elke dag.

Sporten en bewegen
Slechts 37% van de kinderen voldoet aan dagelijkse beweegnorm van minimaal 1 uur bewegen per dag. 83% van de kinderen sport wekelijks. De meeste bij een sportvereniging (74%). 8 op de 10 van de niet-sportende kinderen geeft aan in de toekomst wel te willen gaan sporten.

We zijn goed op weg. Ben Bizzie weet nu beter waar hij zich op gaat richten. Samen op naar een gezonde leefstijl!

Ben Bizzie kiest de mooiste kleurplaten uit

Ben Bizzie in alle kleuren van de regenboog. Veel kinderen hebben meegedaan aan de Ben Bizzie Kleurwedstrijd. Wauw, wat zijn de kleurplaten allemaal mooi geworden. Jullie hebben goed geluisterd naar de tip van Ben om extra veel kleur te gebruiken. Er zaten zelfs een aantal hele creatieve kleurplaten tussen. Ben stelt je graag voor aan de winnaars:

Foto-Ben-Bizzie-kleurwedstrijd-winnaars-website.jpg#asset:709

- Sem Peters uit groep 2c: wat kun jij goed binnen de lijntjes kleuren. Ben kan zien dat jij met alle zorg Ben heel netjes hebt ingekleurd in erg vrolijke kleuren. Hier wordt Ben blij van.
- Wendy Peters uit groep 4a: dit had Ben niet zien aankomen. Dit was kleurplaat die haast uit de brievenbus spatte van creativiteit. De kleurplaat is afgemaakt met glitterstiften, mooie stickers en zelfs lampjes.
- Vikkie Basten uit groep 5c: toen Ben jouw kleurplaat bekeek, leek het alsof hij in de spiegel keek. Jij hebt goed opgelet en Ben sprekend ingekleurd. Wat knap!

Ben wil alle kinderen die hebben meegedaan bedanken. Jullie zijn allemaal winnaars! Nu nog een plekje vinden om al die kleurkunsten op te hangen...

Ben Bizzie-koMbo activiteiten zomervakantie

Dit is het Ben Bizzie-koMbo programma voor de zomervakantie. Ook in de zomervakantie sport en beweegt Ben Bizzie lekker door. Hij hoopt dat jij met hem mee gaat! Je moet er soms snel bij zijn, want bij sommige activiteiten is er een maximaal aantal deelnemers. Geef je hier snel op

Let op: Aanmelden kan uiterlijk tot woensdag de week ervoor. Bij welke activiteiten doe jij mee? Staat jouw activiteit er niet meer bij en wil je nog mee doen? Mail dan naar info@benbizziemeijel.nl en je krijgt zo spoedig mogelijk een bericht of je toch nog mee kunt doen.

Bekijk hier het programma

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Inge, Joyce, Rikus en Susan. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen.

Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Beweegteam-BB-web.jpg#asset:661

Partners