Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Suze en Lotte zijn goed Bizzie!

De allereerste Ben Bizzie presentatie is een feit. Suze en Lotte hebben de kinderen van groep 5 bijgepraat! Want wie-o-wie is Ben Bizzie, wat heeft ie aan, wat doet hij op basisschool den Doelhof én welke kleur zijn zijn schoenen? De dames daagden de kinderen uit met een echte Quiz! En wat zitten er slimme kids in groep 5, want bijna alle vragen zijn goed beantwoord! Om de presentatie af te sluiten, hadden deze toppers nog een verrassing.

Op de gang kon je het 'Ben Bizzie'-geroep al horen. En daar kwam ik natuurlijk meteen op af. Met mijn handen vol met kleurplaten en vlogen de knuffels en de high fives me om de oren. Alle kinderen kunnen meedoen aan een mini kleurplaatwedstrijd. Aan het eind maakten we nog een foto met z'n allen en ben ik weer snel vertrokken. Want het volgende beweeguurtje stond alweer op de planning. Wat heb ik weer genoten van jullie energie en gezelligheid.

Tot snel!

Ben-Bizzie-presentatie.png#asset:1089

De nieuwe pauzesportwinnaars

Weer een nieuw spel! Ben kiest regelmatig een spel uit die de kinderen zelf kunnen indienen in de pauzesportideeënbox. Dit keer komen de winnaars uit groep 6C. Het zijn: Samira, Nicole, Sara, Lynn en Emy. Ze leggen hun spel ‘Zwaaitikkertje’ uit:

Zwaaiverstoppertje

Er is één zoeker waar iedereen zich voor verstopt. Wanneer je bent gevonden moet je achter de zoeker gaan staan. Iemand anders die nog verstopt zit mag jou bevrijden door naar je te zwaaien en jij terug zwaait. De zoeker mag degene die achter hem staat niet constant in de gaten houden, maar degene die af is, moet wel erg stiekem zwaaien om de ander niet te verraden. Wordt degene die naar jou zwaait direct gezien door de zoeker? Dan ben je helaas nog steeds af en is degene die zwaait ook af. Vindt de zoeker meer dan één iemand, dan groeit het rijtje achter de zoeker. Degene die het eerst is gevonden, mag als eerst worden bevrijd. Het spel stopt wanneer de zoeker iedereen heeft gevonden of als het tijd is.

Ben-Bizzie-pauzesportwinnaars.png#asset:1042


Ben Bizzie-koMbo activiteiten | april & mei

Dit is het Ben Bizzie-koMbo programma. Ben sport het liefst de hele dag door. Daarom heeft hij een leuk activiteitenprogramma opgesteld om samen met jou te sporten na schooltijd. Ook deelt Ben leuke spel- en beweegtips in zijn programma Doe je mee? Bekijk snel het programma en wees er snel bij, want bij sommige activiteiten is er een maximaal aantal deelnemers.

Let op: Aanmelden kan uiterlijk tot en met woensdag de week ervoor. Staat jouw activiteit er niet meer bij en wil je nog mee doen? Mail dan naar info@benbizziemeijel.nl en je krijgt zo snel mogelijk een bericht of je toch mee kunt doen.

Jong geleerd is oud gedaan

Op dinsdag 26 maart gingen we samen met Beweegcoach Susan naar St. Jozef. Na een warming up werden jong en oud door elkaar gemixt en zijn we direct in tweetallen aan de slag gegaan. Van sjoelen tot ballontennis en van memory tot spelen aan de tovertafel! Tijdens het spelen, heb ik jong en oud wat vragen gesteld:

"Ik had nog nooit met een opa of oma gespeeld"

Ben: Wat zijn we hier aan het doen?
Leerling: We zijn hier met de opa’s en oma’s, die in Sint Jozef wonen, spelletjes aan het spelen. Een aantal spelletjes kende ik al, maar nog niet allemaal! Ik had nog nooit een Tovertafel gezien en ik had nog nooit dat spel gedaan met de knikkers. Mijn maatje vond memory best wel lastig, maar gelukkig speelden we met z’n tweeën dus we konden elkaar helpen.
Ben: Was je hier al ooit eerder geweest?
Leerling: Nee! En ik had ook nog nooit met een opa of oma gespeeld. En dat is wel heel leuk, want je kunt gezellig kletsen.
Ben: Welk spel vond jij het leukst?
Leerling: Ik vond ballontennis heel erg leuk. Maar ook de Tovertafel was erg bijzonder. Ik hoop dat we snel weer een keer terug kunnen komen, want we hebben nog lang niet alle spellen van de Tovertafel kunnen doen.

"Je ziet ze echt genieten"

Ben: Ik zie dat u het erg naar u zin heeft. Speelt u vaak met kinderen?
Oma: Mijn kleinkinderen komen ook wel eens op bezoek en dat vind ik altijd erg gezellig. Maar het is ook wel eens leuk om met andere kinderen te spelen.
Ben: Wat vindt u daar zo leuk aan?
Oma: Er komen niet zo vaak kinderen. Ik zie ze tijdens het spelen echt genieten en daar doe je het dan voor, hè? Heel fijn om ze een leuke middag te bezorgen!
Ben: En uzelf dan? Doet u het niet ook een beetje voor uzelf?
Oma: Jawel natuurlijk. Ik geniet hier ook echt van. Komen jullie nog eens?

Bijna 100 jaar in beweging

Susan: We kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen kennis te laten maken met ouderen uit Meijel. Zoals je ziet genieten ze er enorm van. En daarom ben ik ook zo blij dat we dit initiatief hebben opgezet. Kinderen genieten niet alleen, ze leren zo ook omgaan met ouderen. Ze leren wat ouderen moeilijk vinden en wat ze nog heel goed kunnen. Ouderen kunnen mooie verhalen over vroeger vertellen en blijven zo lekker in beweging. Er was zelfs iemand bij van 99. Hij was nog zo fit en vitaal. Ik weet zeker dat dit daaraan bijdraagt. Ik hoop dat we hier snel nog eens langs kunnen komen.

Ben Bizzie stelt je voor aan:

Hoi! Ik ben Marloes van der Vlugt en ik kom uit Belgische Kinrooi. In mijn vrije tijd ben ik het liefst lekker sportief bezig. Van de sportschool en skiën tot mijn favoriete hobby: voetbal. Vanaf jonge leeftijd heb ik gekeept en uiteindelijk heb ik zelfs twee jaar bij Fortuna Sittard gespeeld. Nu verdedig ik bij RKMSV het doel. Ik krijg enorm veel energie van het enthousiasmeren en het motiveren van anderen van jong tot oud. Je krijgt er zo veel waardering voor terug! En dat geeft een enorm fijn gevoel. Ik wil de kinderen in Meijel graag helpen naar een nog gezondere leefstijl. Maar ook om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen op sociaal vlak.

Beweegcoach-Marloes.png#asset:1027

Hoi hoi! Ik ben Marijn Janssen en ik kom uit het Brabantse boerendorpje Sint Anthonis. Tot in de zomervakantie kom ik het Ben Bizzie team in Meijel versterken. Zelf hou ik ook enorm van sport en actief bezig zijn. Zelf speel ik het liefst volleybal. Niet alleen in de zaal, maar ook in het zand. Ook vind ik het leuk om voetbal te kijken op de bank, maar nog beter in het zonnetje buiten op de voetbalclub. Ik krijg enorm veel energie van enthousiaste kids die samen met mij nog beter willen leren sporten en bewegen. Sporten en bewegen is nu eenmaal belangrijk. En om ervoor te zorgen dat de kinderen in Meijel nog meer in beweging komen, vind ik fantastisch. Ik kijk ernaar uit om alle kinderen in Meijel te leren kennen en lekker met hen te gaan bewegen en te leren. Hopelijk tot snel!

Beweegcoach-Marijn.jpg.png#asset:1026


Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Marijn, Marloes, Rikus en Susan. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Beweegteam-BB-web-2.0.jpg#asset:1028


Partners