Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Op bezoek bij Provincie Limburg

Kinderen van groep 7 van Basisschool Den Doelhof gingen op uitnodiging van gedeputeerde Ger Koopmans op bezoek bij de Provincie Limburg en het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Een ochtend waarin ze veel geleerd hebben en vooral plezier beleefd. De kids vertellen er alles over.

Kampioenen, kampioenen

Op vrijdag 1 februari streden 62 kinderen uit groep 7 en 48 kinderen uit groep 8 tijdens het schoolvolleybaltoernooi om de wisselbeker. Ondanks dat de concurrentie moordend was, zijn er toch twee welverdiende winnaarsteams. Zij hebben zelf een verslag geschreven van de dag. Lees mee!

Groep 7 | Jill, Julia, Sem en Daan

Wij, de Puntenknallers, zijn blij dat we het volleybal toernooi 2019 van groep 7 hebben gewonnen. We hadden wel veel concurrentie, die ook het heel goed deden. Dus het was wel moeilijk om te winnen. We hebben niet tegen iedereen gespeeld, want we hadden twee pouls. Wij hadden in poule 1 alles gewonnen.

In poule 2 was V.C. Waterzak de beste. Wij mochten dus tegen elkaar spelen in de finale. Tijdens de finale, hebben we veel kracht gekregen van al die aanmoediging van de andere teams. En V.C. Waterzak kreeg natuurlijk ook aanmoediging van andere teams. Het was een hele spannende finale. Op het begin dachten we, we gaan er gewoon iets van maken maar na mate de wedstrijd vorderde hadden we het gevoel: wij gaan dit gewoon doen. We hadden dus niet verwacht dat we gingen winnen, want er was zware concurrentie. Toen de finale begon, zeiden we tegen elkaar gewoon rustig blijven en goed focussen. Ondanks het gejuich van alle kanten. En toen we hadden gewonnen konden we niet eens geloven dat het ons was gelukt. En toen kwam iedereen en wij dachten het is ons gewoon gelukt.

Groep 8 | Kimberly, Pien, Thessa en Yannah

Het was een heel leuk volleybaltoernooi, want iedereen was heel fanatiek en het was gezellig en iedereen had er heel veel zin in. Het was goed georganiseerd, want iedereen had een leuk team en je speelde tegen iedereen en dan was het ook eerlijk. Sommige wedstrijden waren heel spannend en elke wedstrijd was heel leuk om te spelen. Iedereen zag er heel leuk uit, want ze hadden zelfbedachte outfits aan. Wij waren goed voorbereid op het volleybaltoernooi en het samenwerken ging overal wel goed en iedereen deed zijn best ervoor. Wij zagen er zelf zo uit met allemaal vuilniszakken.

Ben-Bizzie-volleybaltoernooiwinnaars.jpg#asset:967


Ben Bizzie-koMbo activiteiten | februari en maart

Dit is het Ben Bizzie-koMbo programma. Ben sport het liefst de hele dag door. Daarom heeft hij een leuk activiteitenprogramma opgesteld om samen met jou te sporten na schooltijd. Ook deelt Ben leuke spel- en beweegtips in zijn programma Doe je mee? Bekijk snel het programma en wees er snel bij, want bij sommige activiteiten is er een maximaal aantal deelnemers.

Let op: Aanmelden kan uiterlijk tot en met woensdag de week ervoor. Staat jouw activiteit er niet meer bij en wil je nog mee doen? Mail dan naar info@benbizziemeijel.nl en je krijgt zo snel mogelijk een bericht of je toch mee kunt doen.

Pauzesportwinnaar: Sven

YES! Weer tijd voor een nieuw spel. Want we hebben weer een nieuwe pauzesportwinnaar. Namelijk Sven Martens. En Wat was hij trots. Van harte gefeliciteerd. Toen Sven dit spel ontdekte, dacht hij: “Dit is hem”. Hij vertelt in zijn eigen woorden hoe je dit spel kunt spelen:

Alle mensen in het dorp slaan op de vlucht voor de 2 gevangenisrobots! Zij gaan proberen om je te pakken en sturen je hierdoor naar de gevangenis toe. Gelukkig is er 1 superheld die de mensen van het dorp kan bevrijden. Dat doet hij door stiekem een magische beweging te maken met zijn handen in de gevangenis, maar pas op! Als de superheld 2x is getikt door de gevangenisrobots.. is hij zijn superkrachten kwijt en kunnen de robots iedereen op sluiten zonder dat ze vrij komen..

  • Maak een duidelijke gevangenis en
  • Spreek van te voren de magische handbeweging af. De gevangenisrobots mogen deze niet zien.

ben-bizzie-pauzesport-winnaar-sven.jpg#asset:928

110 kinderen volleyballen mee!

Op 1 februari gingen 110 leerlingen van groep 7 en 8 de strijd aan tijdens het schoolvolleybaltoernooi van Den Doelhof. Dertien teams van groep 7 en Negen van groep hebben geblokt, geschmasht en gestaffelt. Allemaal moeilijke termen, maar deze kids weten er alles vanaf. In de afgelopen weken heeft volleybalvereniging Peelpush de kinderen klaargestoomd voor dit toernooi. En dat was duidelijk te merken.. Soms gingen die ballen wel heel hard over het net heen. Gelukkig kon ik nog op tijd wegduiken. De kids barsten van energie, maar wat hebben ze genoten. Geniet mee!

Pauzesport winnaars

Ik spaar elke maand nieuwe spellen. Spellen die de leerlingen van Den Doelhof zelf mogen verzinnen en inleveren. Mijn Ben Bizzie Spellenboek wordt steeds dikker. Want we hebben er weer een nieuw spel bij: De vloer is lava. Een spel bedacht door: Liz B, Naomi, Noortje, Femke, Dide en Lieke uit groep 5A.

De vloer is lava!

Alle kinderen rennen rondom het speeltoestel op het speelplein. Eén leerling is het lavamonster! Hij of zij roept "de vloer is lava" en telt af van drie naar nul. Je mag nu niet meer op het zand staan, want dan verdwijn je in de lava. Klim dus zo snel mogelijk het speelrek op. Sta je bij nul nog op de lava dan ben je af. Staan er twee kinderen en komt er een derde bij. Dan mag de eerste er weer in.

Ben je niet op school en wil je dit spel toch spelen? Ga dan naar het dichtstbijzijnde speeltuintje. Of doe het thuis. Alleen even papa en mama vragen of je voor één keer op de bank mag springen, haha!

Ben-Bizzie-Meijel-Pauzesportwinnaars.jpg#asset:846

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Joyce, Inge, Rikus en Susan. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Voetbaltraining van Joost Volmer

Op vrijdagmiddag 30 november schreven de kinderen van groep 7 van basisschool Den Doelhof zich in voor verschillende ateliers. Ouders organiseerde leuke activiteiten voor de kinderen, zoals majorette en het maken van een pepernotentoetje. Ook Joost Volmer deed mee en verzorgde een leuke voetbaltraining. 11 jongens en 2 meiden hadden zich aangemeld. "Super om de kinderen zelf te laten kiezen waar ze aan mee willen doen. Zo hadden we en enthousiast clubje bij elkaar die super hebben meegedaan", zo vertelt de oud-voetballer.

Een grote glimlach

Samen met meester Ruud hadden ze allerlei oefeningen voorbereid. Zoals scharen, de bal op verschillende manieren afrollen en op goal afronden. Natuurlijk werd de training afgerond met een partijtje. Dit onderdeel was het meest geliefd onder de kinderen. "Het enthousiasme van de kinderen zorgde voor een grote glimlach op mijn gezicht. Deze voetbaltalenten hebben mijn dag gemaakt! Hopelijk volgt er snel nog een keer."

Partners