Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Beleef het Peelgeluk tijdens de Ben Bizzie Picknick

In Meijel beleven we het Peelgeluk. Samen genieten we van ons mooie dorp. Waar we samen veel leuke dingen doen. Sinds vorig jaar mag ik daar ook aan meedoen. Ik vind sporten en bewegen niet alleen belangrijk. Het is ook nog eens super leuk! Samen met alle kinderen zorgen we voor een gezonde leefstijl van jongs af aan. En daar hoort ook gezonde voeding én samen zijn bij. Daarom organiseer ik op zondag 22 september voor het eerst de Ben Bizzie Picknick. Een picknick voor het hele gezin in het hartje van Meijel. Op dezelfde dag als het Oogstdankfeest in de Sint Nicolaas kerk, koopzondag in de Dorpsstraat én rommelmarkt bij D’n Binger. De dag waarop het hele dorp erop uittrekt.

Meijel wordt omgetoverd tot een grote picknickplek

Het Raadhuisplein wordt omgetoverd tot één prachtige pop-up picknickplek in de open lucht. De deelnemers krijgen een heerlijke picknicktas met allerlei lekkers. Maar dat is niet alles want tijdens de lunch kun je ook genieten van muziek, verschillende spellen en je kunt je laten schminken! Natuurlijk sluit ik zelf ook aan.

Eet je mee?

Jij kunt samen met je vader, moeder, opa, oma en broers en zussen gezellig een hapje mee-eten! We hebben plek voor 140 deelnemers. Samen genieten we (hopelijk) van het heerlijke weer, de buitenlucht en natuurlijk van lekker eten. We leggen met z’n allen een goede bodem voor alle andere toffe evenementen die dag. Deelname aan de picknick bedraagt €7,50 per persoon. Je moet je wel aanmelden voor de picknick. Dat kan vanaf nu! Binnenkort ontvang je meer informatie over de picknick en de voorafbetaling. Ben er snel bij voor dat jouw plekje is vergeven!

zondag 22 september | 11.00-14.00u | Raadhuisplein Meijel

Ben-Bizzie-flyer-Ben-Bizzie-Picknick.png#asset:1300

Aanmelden voor de Ben Bizzie Picknick

Ben Bizzie-koMbo activiteiten | september

Dit is het Ben Bizzie-koMbo programma. Ben sport het liefst de hele dag door. Daarom heeft hij een leuk activiteitenprogramma opgesteld om samen met jou te sporten na schooltijd. Ook deelt Ben leuke spel- en beweegtips in zijn programma Doe je mee? Bekijk snel het programma en wees er snel bij, want bij sommige activiteiten is er een maximaal aantal deelnemers.

Let op: Aanmelden kan uiterlijk tot en met woensdag de week ervoor. Staat jouw activiteit er niet meer bij en wil je nog mee doen? Mail dan naar info@benbizziemeijel.nl en je krijgt zo snel mogelijk een bericht of je toch mee kunt doen.

Spelen én leren tijdens de Sportdag in Meijel

De Sportdag in Meijel, een van de meest favoriete dagen van Ben Bizzie. Waarom? Het is een dag vol sport, spel en plezier. Wie wilt dat nu niet? 80 kinderen dachten er hetzelfde over en deden enthousiast mee.

Een groot succes

Na de opening en het verdelen van groepjes, begon het eerste spel. De kinderen zijn aan de slag gegaan met Ben Bizzie trefbal, knotshockey, flessenvoetbal, basketbal, superball 2.0 en tot slot waterpaintball. Vooral het laatste spel viel erg in de smaak. De kinderen kregen drie lintjes. Wanneer ze werden geraakt, moesten ze een lintje inleveren. Maar kinderen konden zich ook verschuilen achter grote blokken. “Het was een groot succes. En super om te zien dat zo veel kinderen met ons meedoen. Niet alleen in de schoolbanken, maar ook tijdens het spelen leer je enorm veel. Door veel te bewegen, word je er vanzelf beter in. Maar je leert ook om samen te werken, rekening met elkaar te houden en soms zelf om een ruzie op te lossen. Daarom is zo’n sportdag niet alleen leuk, maar ook super leerzaam”, aldus Marloes van der Vlugt.

Ben Bizzie is blij

Het weer zat goed mee. “Het was niet te koud, maar ook niet te warm. Al was een zonnetje ook wel fijn geweest tijdens de waterspelletjes. Ach, de kinderen hebben zich super vermaakt en doordat ze lekker Bizzie waren hebben ze het niet koud gekregen door een sprietje water. Waar ik normaal nog wel eens hoor ‘Hoe lang nog?’, vergaten kinderen tijdens de Sportdag compleet de tijd!”, zo vertelt Ben Bizzie lachend. Ben Bizzie is blij. “Want het leukste van alles is dat we tijdens de zomer nog meer super leuke dingen gaan doen. En de kinderen van Den Doelhof kunnen zich daar nog steeds voor aanmelden. Dat kan via www.benbizziemeijel.nl. Doe lekker met ons mee!” De Sportdag werd afgesloten met een groepsfoto én een heerlijk, welverdiend ijsje.

Doe mee met de leukste activiteiten tijdens de zomervakantie

De Fiets4Daagse de Peel, een groot succes

Vier dagen achter elkaar fietsen langs de mooiste plekjes van de Peel. Ik doe niets liever! En samen met mij heel veel kinderen, papa's, mama's, opa's en oma's. Dit jaar fietsten er meer mensen mee dan vorig jaar. Samen zijn we lekker in beweging gekomen, maar nog belangrijk: hebben we lekker genoten.

Een fietstocht afgewisseld met super leuke activiteiten, zoals een springkussen, een goochelaar en een lekker afkoelend ijsje. Als je hard aan het werken bent, mag je jezelf wel eens belonen, nietwaar? Samen met SKM hebben we drie dagen mee gefietst en hebben de kinderen zelfstandig 30 kilometer gefietst! Ik ben nog aan het nagenieten. Zie hieronder de foto's en bekijk hier de prijswinnaars.

Warm he? 3 leukste waterspelletjes!

Poe, poe, he, he, warm he? Deze week blijft het nog even puffen dus er zit maar één ding op: waterspelletjes! Onze beweegcoaches selecteerden de leukste zodat jullie kunnen afkoelen en bewegen tegelijk.

1. Knikkertenen

De naam zegt het al; iets met tenen en iets met knikkers. Vul een bak met water en gooi er een aantal knikkers in (meer knikkers = langer spelletje). De kids maken nu teams. Één iemand van elk team probeert met zijn of haar tenen een knikker te vissen. Dan is de volgende. Wie de meeste knikkers geraapt heeft, heeft gewonnen!

2. Raad het lied!

Van al dat spelen, krijg je dorst. Dan is dit het perfecte waterspelletje. Een iemand neemt een flinke slok water, maar slikt het nog niet door. Vervolgens moet hij/zij een liedje zingen! Weet jij welk liedje het is? Dan krijg je een punt! Je kunt dit spel met oudere kinderen ook onderwater in een zwembad spelen.

3. Flessenvoetbal

Deze klassieker kan natuurlijk niet missen! Je kunt dit met 2 kids (of volwassenen natuurlijk) of meer spelen. Ieder heeft één of meerdere volle flessen water zonder dopje staan. Het doel is om met een voetbal de flessen van je tegenstander om te schoppen. Is jouw fles omgevallen? Zet hem snel recht! De speler met een lege fles heeft helaas verloren.

De Puzzelkoningen en -koninginnen

Tijdens de Wandel3daagse werden niet alleen de benen en de voeten aan het werk gezet. Ook de hersenen en de vingers. Alle kinderen konden meedoen met de Ben Bizzie Puzzelwedstrijd. Want niet alleen wandelen en bewegen is gezond. Puzzelen ook! De kinderen maakten elke dag één puzzel: een Ben Bizzie Woordzoeker, Ben Bizzie Natekenen en een Ben Bizzie Woordzoeker. En wat was ik verrast door alle prachtige creaties! Voor de kinderen die het nog een beetje lastig vonden, hebben hulp gekregen van een ouder broertje, zusje of vriendje of vriendinnetje. Dat had ik wel in de gaten hoor! Maar niks leuker dan samen spelen, nietwaar? Marloes verrastte de winnaars:

Jannie, Sander, Hugo, Fenne en Lisette gefeliciteerd!

10 kinderen zijn even de baas van hun vereniging

10 toppers uit groep 7 deden vorige mee met juniorlab in Meijel. De plek waar ideeën ontstaan. Ze waren voor even baas van hun vereniging en hebben meegedacht over de toekomst van Meijel. Kinderen zitten vol talent en frisse ideeën. Maar ook hopen we dat ze nog een hele tijd in Meijel blijven wonen. Ze zijn de inwoners van de toekomst. Op een creatieve manier zijn de kinderen aan de slag gegaan.

Oudertoernooi bij Peelpush is een feit

Zoals Jill Cranenbroek. Zij had met twee vriendinnen een super goed idee voor Peelpush bedacht. “Ouders hebben namelijk altijd wel opmerkingen over wat er beter kan. Op het oudertoernooi mogen zij zelf laten zien wat ze in hun mars hebben! De kinderen mogen op de tribune zitten én ze zijn die dag scheidsrechter en coach.” Groot gelijk! Laat alle papa’s en mama’s maar eens lekker zweten. Want sporten is ook hartstikke goed voor hun. Toevallig was ook de voorzitter van Peelpush aanwezig. “Wat een super leuk idee! Hier gaan we zeker mee aan de slag”, zegt hij toe.

Alleen maar goede ideeën

Naast Jill en haar vriendinnen waren er nog meer leuke ideeën, zoals een voetbaltoernooi bij RKMSV Meijel om zo veel mogelijk kinderen te laten voetballen. Een dansdag. En als laatste een dag om allerlei sporten uit te proberen, zoals judo, tennis en freerunnen. Jullie zijn goed Bizzie geweest! Ik kijk uit naar alle dagen, want van bewegen word ik super blij!

Bekijk hier de video van 1Limburg

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Joyce, Susan, Rikus en Marloes. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Ben-Bizzie-Beweegcoaches-klein.png#asset:1302


Partners