Ben Bizzie Meijel

Ik Ben Bizzie!

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Vitaal Verenigen Sportquiz met topsporters in hoofdrol

Vanwege de coronamaatregelen zitten nog altijd veel leden van sportverenigingen thuis. Daar brachten we verandering in met de Vitaal Verenigen Sportquiz. De sportkennis van sportend Nederland wordt op de proef gesteld. We gingen op zoek naar de beste sportkenner van Meijel.

Topscoorders

Op vrijdag 15 mei werd er gestreden voor de hoofdprijs, alsmede leuke individuele prijzen. De VAR had na afloop nog wel wat werk, maar de uitslag is bekend! We zullen rechtstreeks contact opnemen met de prijswinnaars en hen daarover informeren! Een speciaal bedankje voor alle sponsoren. Tof dat jullie dit succes mede mogelijk gemaakt hebben met mooie lokale prijzen.

  1. Pim12
  2. Rowan de Jonge
  3. Cranenbroek24

Ik Ben Bizzie

Net als iedereen in Nederland heb ook ik te maken met het Coronavirus. Ik kan daardoor niet meer naar school of met mijn vriendjes buiten spelen. We moeten allemaal thuis blijven. Dat vind ik niet leuk, maar onze gezondheid gaat natuurlijk boven alles! Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Door te bewegen en spelen blijven we fit én zorgen we voor een goede weerstand. Daarom ga ik, samen met de beweegcoaches de komende weken elke dag jullie helpen om thuis lekker te bewegen. We delen elke dag beweegtips, leuke spellen en gezonde recepten.

Doe jij met jouw gezin met me mee?

We delen alles via Facebook. De beweegvideo’s zijn ook te vinden op mijn YouTube kanaal. Heb je een dagje gemist? Dan is alles ook te vinden op www.benbizzie.nl/ik-ben-bizzie. Laat me vooral weten welke spellen en oefeningen jij het leukste vindt! Dat kan door op Facebook een bericht achter te laten of mij een leuke foto of video toe te sturen via Facebook.

Beweeg met me mee!

Ben Bizzie TV

Ben Bizzie houdt niet van stilzitten. Het liefst speelt hij de hele dag buiten samen met zijn vriendjes, maar in deze tijd kan dat helaas niet. Daar heeft hij iets op bedacht. Ben Bizzie TV! Samen met de beweegcoaches zorgt hij elke dag voor beweging voor jong én oud. Beweeg jij mee?

Ben Bizzie TV

Vanaf maandag 6 april is Ben Bizzie elke dag bij Omroep P&M om te zorgen voor meer beweging in jullie huiskamer. Elke ochtend om 10:00 uur deelt hij leuke beweegvideo’s voor jong én oud. Heb je een uitzending gemist? Dan wordt deze om 13:00 uur herhaald. Zo kan iedereen meedoen! Heb je zelf nog goede beweegtips voor Ben of een idee voor een leuke beweegvideo? Laat het Ben Bizzie dan weten. Dat kan door een bericht te sturen naar info@benbizziemeijel.nl. Wie weet komt jouw beweegidee wel op tv!

Ben Bizzie TV

Kijk elke dag om 10.00 uur en om 13.00 uur naar Ben Bizzie TV op Omroep P&M!

Omroep P&M

Ben Bizzie en Suze helpen!

Ben Bizzie helpt in Meijel bij het bezorgen van maaltijden aan de ouderen die niet bij Sint Jozef kunnen eten in verband met corona. Hij wilt die mensen iets extra’s geven. Zij hebben nu minder bezoek en daarom wilt Ben Bizzie laten weten dat we aan ze denken! Daarvoor heeft hij jouw hulp nodig. Maak een mooie kaart, schrijf een lieve boodschap of kleur deze kleurplaat in. Lever je creatie in bij Sint Jozef ter attentie van Tafeltje Dekje. Zo gaat jouw kunstwerk zeker mee met de maaltijden voor de ouderen. Ben Bizzie kan nu al niet wachten om jullie mooie creaties mee te geven bij de maaltijden. Wij zijn goed Bizzie!

Suze doet mee! Jij ook?

Ook beweegmaatje Suze doet mee! Zij is al aan de slag gegaan met een mooie creatie. "Als we allemaal iets moois maken, kunnen we de ouderen verrassen met een cadeautje. En maken we iedereen blij! Help je mij mee?"

Natuurlijk kun je nog steeds kun je je kleurplaat of videoboodschap insturen voor jouw opa of oma in Sint Jozef. Bekijk hier voor meer informatie over de Ben Bizzie Actie.

Download hier onze kleurplaat

Senioren uit Meijel bewegen op afstand

Heel Nederland heeft te maken met het Coronavirus. Vooral de oudere doelgroep is kwetsbaar. Zij moeten zoveel mogelijk thuis of in het verzorgingstehuis blijven. Thuis zitten, betekent niet dat we hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Daar brachten ze de senioren in beweging, natuurlijk op gepaste afstand.

Beweegcoaches Marloes en Susan gingen langs bij de bewoners van de Paast en verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel. Op gepaste afstand werden er verschillende beweegactiviteiten op de muziek uitgevoerd. “Wat een enthousiasme! Het was perfect weer om buiten in beweging te komen. De bewoners deden actief mee vanaf hun balkon of terras”, vertelt Susan. “Wat super dat jullie dit voor ons doen! Echt harstikke leuk”, aldus een van de bewoners.

Iets voor een ander doen

Marloes: “Het is genieten om op deze manier mensen toch in beweging te brengen. En iets voor ze te betekenen. Als je al die lachende gezichten ziet, begin je zelf spontaan te stralen.” “Juist in deze tijd blijven we positief en kijken we naar mogelijkheden om iets voor een ander te doen”, vult Susan aan. Op de vraag of de beweegcoaches volgende week terug moesten komen, werd volmondig “Ja!” geantwoord. Een prachtig initiatief waarbij de beweegcoaches geen seconde twijfelen over het feit of ze dit graag nog een keer willen doen.

Samen tegen Eenzaamheid!

Op Facebook komen de mooiste initiatieven voorbij. Zo zag beweegcoach Susan ook een bericht voorbij komen van La Providence in Grubbenvorst. Daar hebben ze een spreek- en luisterplekje gecreëerd samen met STAR licht & geluid. Dit idee is geweldig en moeten we op meer plekken kunnen creëren. Na een belletje met St. Jozef in Meijel en een belletje met STAR licht & geluid was het geregeld. Om 15:00 uur vanmiddag arriveerde STAR licht & geluid met de apparatuur. Binnen ’n half uurtje was het gepiept.

De brieven zijn vandaag de deur uitgegaan door St. Jozef en kan er een afspraak gepland worden met een bewoner. Vanaf vrijdagmiddag gaan ze van start! Bewoners kunnen dan met een familielid praten. De bewoner zit binnen aan de ene kant van het raam voor de microfoon. Aan de buitenzijde zit een familielid, ook met een microfoon. Hierdoor kunnen mensen, ondanks het feit dat er een raam tussen zit, toch met elkaar praten en elkaar zien.

Ben Bizzie Beweegteam

Maak kennis met het beweegteam van Ben Bizzie: Rikus, Susan, Joyce en Marloes. Zij gaan samen met Ben Bizzie aan de slag om de kinderen op en rondom school lekker te laten sporten en bewegen. Wil je meer weten over Ben Bizzie of heb je vragen aan het beweegteam? Neem contact met ons op via info@benbizziemeijel.nl. Of volg Ben Bizzie via Facebook.

Lees hier de algemene voorwaarden van Ben Bizzie Meijel

Partners