De toekomst van BMV De Henkhof

Toekomstbestendige BMV

Midden in Merkelbeek bevindt zich BMV De Henkhof. Een belangrijke voorziening voor alle inwoners van Merkelbeek, maar ook daarbuiten. De Henkhof biedt volop mogelijkheden voor activiteiten, sport en ontmoeting, maar daarvoor is een gezonde organisatie en exploitatie noodzakelijk. Daarom wil het bestuur van de BMV in samenwerking met Dorpslab, gesteund door de gemeente Beekdaelen, met de gebruikers en andere betrokkenen uit Merkelbeek een toekomstplan maken om De Henkhof bruisend en levend te houden, nu en in de toekomst.

Concept Toekomstplan De Henkhof gereed

We willen de kracht van inwoners, verenigingen en de gemeenschap in Merkelbeek aanspreken en benutten, zodat ze zelf een bijdrage leveren aan de toekomst van de BMV. Het bestuur van BMV Merkelbeek wil, gesteund door de gemeente Beekdaelen, samen met de gebruikers en andere betrokkenen een toekomstbestendig plan maken. Het proces wordt begeleid door Dorpslab.

Bekijk concept toekomstplan

De afgelopen maanden werkte Dorpslab samen met gebruikers van BMV de Henkhof en inwoners uit Merkelbeek aan een toekomstplan voor De Henkhof. Betrokken gebruikers en inwoners, van jong tot oud, dachten mee en leverden een bijdrage aan de toekomst van de BMV. Ook heeft er een digitaal gebruikersonderzoek plaats gevonden en hebben jongeren de kans gekregen digitaal mee te denken. Dat heeft geleid tot een toekomstplan voor de BMV. Het plan wordt toegelicht aan de betrokkenen tijdens een bijeenkomst op woensdag 8 juli. Meer informatie en aanmelden hieronder.

Bekijk het concept toekomstplan hier

Vervolgbijeenkomst 8 juli a.s.

De afgelopen maanden is gewerkt aan een toekomstplan voor BMV De Henkhof. Samen met Dorpslab dachten inwoners uit Merkelbeek na over de toekomst van de BMV. Alle opgehaalde input is uitgewerkt in een concept toekomstplan voor de BMV. Dit concept willen we graag aan jullie toelichten tijdens een bijeenkomst op woensdag 8 juli. Dan gaan we ook samen aan de slag om invulling te geven aan de actiepunten uit het toekomstplan. Ben jij er (weer) bij? (aanmelden verplicht)

Programma 8 juli:

  • 19:00 Inloop
  • 19:30 Welkom & terugblik
  • 19:45 Toelichting concept toekomstplan BMV De Henkhof
  • 20:15 Samen aan de slag
  • 21:00 Afsluiting

De bijeenkomst is bij BMV De Henkhof (Clemensweg 1 in Merkelbeek) en wordt weer begeleid door Dorpslab. In verband met het corona virus is het verplicht om je aan te melden voor de bijeenkomst. Er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Ben jij er bij? Meld je hieronder aan!

Meld je hier aan voor de bijeenkomst

BMV Merkelbeek vol energie en ideeën

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in BMV De Henkhof op woensdag 19 februari bruiste de BMV van de energie én goede ideeën. Samen met Dorpslab dachten inwoners uit Merkelbeek na over de toekomst van de BMV.

Kinderen aan het woord

Kinderen van basisschool St. Jozef in Merkelbeek dachten al mee over de toekomst van BMV De Henkhof. En dat vertelden ze tijdens de bijeenkomst. Hun verlanglijstje bestaat uit onder andere: een ruimte om te chillen, loungen en gamen, maar ook sporten, schilderen, dansen en bakken.

Kansen voor de toekomst

Na de kinderen was het vooral de beurt aan de andere aanwezigen om aan de slag te gaan. Ze gaven aan wat er goed gaat, maar ook nog beter kan bij de BMV. De conclusie? Er is heel wat te verbeteren aan De Henkhof. “We willen dat de brede maatschappelijke voorziening meer een huiskamer van en voor het hele dorp wordt”, deelt een van de aanwezigen. Daarnaast liggen er kansen om de BMV meer op de kaart te zetten. “Daarvoor moeten we meer met elkaar en de omgeving communiceren zodat iedereen wat er allemaal te doen is bij De Henkhof”.

Hoge betrokkenheid

“Een hoge opkomst betekent een hoge mate van betrokkenheid in Merkelbeek, dat is erg mooi om te zien”, vertelt Elvera Weusten (Dorpslab). Er is werk aan de winkel, maar met de energie van de avond kan de BMV aan de slag: “We hebben op een positieve manier inwoners uitgedaagd om mee te denken en hun ideeën te uiten”, volgens Laurens Costa (BMV De Henkhof). Van jong tot oud dacht mee en ging dromen over de toekomst van de BMV. Van creatieve workshops tot dorpskalender en samen koken. Een bruisende huiskamer van en voor iedereen.

Kinderen denken mee over toekomst Merkelbeek

Kinderen van basisschool St. Jozef in Merkelbeek mochten voor heel even de baas van hun dorp zijn. Waarom? Om mee te denken over de toekomst van BMV De Henkhof in Merkelbeek. En ze zaten vol goede ideeën!

BMV De Henkhof wil ook in de toekomst levend en bruisend zijn, dat betekent dat we nu al moeten nadenken over de toekomst van de BMV. En wie kan daar beter over meedenken dan de inwoners van de toekomst? Juist, de kinderen uit Merkelbeek. Leerlingen van groep 5 t/m 8 deden mee aan Juniorlab en dachten mee over de toekomst van Merkelbeek. In een creatieve workshop bedachten ze allerlei ideeën om kinderen meer te betrekken bij de BMV. Van escaperoom tot creatieve ruimte en survivialbaan.

Website-logos_200116_100459.jpg#asset:2170