Buurtsportcoach Zundert - Kinderen

Buurtsportcoach Zundert voor kinderen

Een gezonde start. Dat is waar we voor willen zorgen voor de kinderen en jeugd in Zundert. We stimuleren kinderen om samen in beweging te komen. Sporten en bewegen is namelijk niet alleen gezond, ook hartstikke leuk! Dit is wat we allemaal doen. Kom je met ons in beweging? Beweegcoach Jeroen staat voor je klaar!

Afbeelding

Ik Ben Bizzie

Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Zundert. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen. Maar samen met een enthousiast beweegteam, verenigingen en organisaties. Samen ontdekken we dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk! Jij kunt met me meedoen tijdens pauzesport, Koningsspelen, sportkennismakingslessen en nog véél meer!

Word jij mijn nieuwe beweegmaatje?

Ben Bizzie

Sjors Sportief en Sjors Creatief

Kinderen uit Zundert ontdekken samen met Sjors Sportief en Sjors Creatief allerlei nieuwe sporten, creatieve activiteiten en verenigingen. Al deze activiteiten staan in het Sjors Sportief boekje die alle basisschoolkinderen hebben ontvangen. Kinderen kunnen (vaak gratis) meedoen met zo veel activiteiten als ze zelf willen. Zo maken ze op een laagdrempelige manier kennis en ontdekken ze misschien wel een nieuw talent. Daarnaast kunnen ze makkelijker én beter een keuze maken bij welk structureel aanbod ze zich willen aanmelden. Wil je als verenging of sport- of cultuuraanbieder een of meerdere activiteiten aanbieden? Dat kan! Neem contact met ons op.

Heb je een kleine portemonnee? Geen probleem. Er is in de gemeente Zundert een regeling voor alle kinderen van 0 t/m 17 jaar die uit een huishouden komen met een inkomen onder 105% van de bijstandsnorm. Neem voor meer informatie contact op met het Werkplein Hart van West-Brabant op.

Meld je hier aan voor alle activiteiten
Afbeelding

Nijntje Beweegdiploma

Kleuters en peuters leren in een lessenreeks van 15 tot 20 lessen allerlei basisbewegingen, zoals gooien, vangen, stuiten en balanceren. De basis van verschillende sporten. Wanneer kinderen zich al op een jonge leeftijd goed motorisch ontwikkelen, hebben ze daar hun hele leven plezier van. Een goede motoriek zorgt er niet alleen voor dat kinderen zich makkelijk en goed bewegen. Het zorgt ook voor een goede sociale ontwikkeling en laat ze voelen dat ze erbij horen. Uiteindelijk verhoogt het ook de leerprestaties en het concentratievermogen. Aan het eind van de lessenreeks nodigen kinderen hun ouders uit om nog een keer alle beweegoefeningen te doen en te laten zien wat ze hebben geleerd. We maken er een echt feest van en sluiten het beweegfeest af met een eigen beweegdiploma. Dit initiatief wordt samen met de turnvereniging uitgevoerd.

Afbeelding

Bewegend leren

Wist je dat kinderen gemiddeld 8 uur zitten op een schooldag? En dat een kind van 6 jaar zich slechts 8 minuten kan concentreren. Dat moet anders! Bovendien leren kinderen beter als ze in beweging zijn. We helpen basisscholen op weg om allerlei vakken, zoals taal, rekenen en aardrijkskunde bewegend aan te bieden. Leerkrachten en kinderen ontdekken samen hoe leuk en hoe makkelijk het eigenlijk is. Twee vliegen in één klap.

Afbeelding

Gezonde voeding, leefstijl en school

Een gezonde leefstijl voor alle kinderen in Zundert. Dat willen we allemaal. Daarom maken we de plekken waar veel kinderen komen gezonder, zoals basisscholen en de kinderopvang. We helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van projecten die gericht zijn op water drinken, groente en fruit eten en bewegen. Ook zijn we er voor scholen die een vignet van Gezonde School of Gezonde Kinderopvang willen behalen. We denken graag met je mee.

Vragen?

Heb je andere vragen? Neem contact met me op! Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Jeroen van de Ven | Beweegcoach jeugd | jeroen@negen.nl | 06-57439328

Terug naar home