Buurtsportcoach Zundert - Mensen met een beperking

Buurtsportcoach Zundert voor mensen met beperking

Is sporten en bewegen voor jou op wat voor manier dan ook minder toegankelijk of minder vanzelfsprekend? Wij helpen je op weg, want wij vinden dat iedereen mee kan doen! Dat doen we niet alleen, maar samen met lokale partners, zoals Gehandicaptenplatform Zundert, De Zonnebloem, Mee, Amarant en Zorgboerderijen. Beweegcoaches Gitte en Menno staat voor je klaar.

Beweegmakelaar

Wil je meer bewegen, maar weet je niet zo goed wat of hoe? Neem dan contact op met onze beweegmakelaar. Aan de hand van een persoonlijk gesprek wordt er gekeken naar de wensen en de behoeften en gaan we op zoek naar passend beweegaanbod bij jou in de buurt.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact met beweegcoach Gitte via gitte@negen.nl of 06-40027106.

Uniek Sporten Instuif

In de gemeente Zundert zijn veel mogelijkheden om te sporten en te recreƫren. Ook voor mensen die minder goed mee kunnen in het reguliere sportaanbod en mensen met een beperking. Om deze mogelijkheden te laten zien bundelen sportaanbieders in de gemeente Zundert hun krachten en organiseren van 7 tot en met 20 maart de Uniek Sporten sportinstuif.

Tijdens deze instuif maken de deelnemers kennis met atletiek-, zwem-, voetbal-, kegel- en wandelactiviteiten. Op deze manier hebben zij de mogelijkheid om te ontdekken welke sport ze leuk vinden.

Gemeente Zundert is aangesloten bij het landelijke initiatief van Uniek Sporten. Uniek Sporten wil zoveel mogelijk Brabanders die niet mee komen in het reguliere sportaanbod bewegen naar een passende sportfaciliteit. Dit doen zij op verschillende manieren. Sportaanbieders kunnen hun aanbod aanmelden op de website voor een duidelijk overzicht van de mogelijkheden in de regio. Daarnaast biedt Uniek Sporten ook mogelijkheden voor het uitlenen of de financiering van sporthulpmiddelen zoals een sportrolstoel of een sportprothese. De buurtsportcoach biedt hierbij ondersteuning.

Aanmelden voor een of meerdere activiteiten van de Uniek Sporten Instuif? Dat kan via info@buurtsportcoachzundert.nl of neem telefonisch contact op met Buurtsportcoach Gitte via 06-40027106. Vermeld bij aanmelding ook je telefoonnummer.

Ga hier naar het programmaoverzicht

Geen brug is te ver, ook niet met een beperking. Wat je beperking dan ook is!

Beweegcoach Menno
Afbeelding

Uniek Sporten | Sportloket West-Brabant

Sinds 2018 is de gemeente Zundert aangesloten bij het landelijke initiatief Uniek Sporten. Gemeente Zundert heeft met de deelname aan Uniek Sporten zich aangesloten bij de samenwerkende gemeenten van West-Brabant; Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Rucphen en Roosendaal. Deze gemeenten zetten zich onder de naam van het Sportloket West-Brabant in voor de kwetsbare doelgroepen. Uniek Sporten wil zoveel mogelijk Brabanders die niet mee kunnen in het reguliere sportaanbod bewegen naar een passende sportfaciliteit. Dit doen zij op verschillende manieren. Zo kunnen sportaanbieders hun aanbod aanmelden op de website, zodat er een duidelijk overzicht is van de mogelijkheden in de regio. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor het uitlenen of de financiering van sporthulpmiddelen, zoals een sportrolstoel of een sportprothese. De buurtsportcoach biedt hierbij ondersteuning.

Buurtsportcoach Gitte sluit ieder kwartaal aan bij de overleggen van het Sportloket. Naast dat zij kennis en projecten met elkaar delen, proberen zij ook ieder jaar een tof beweegevenement te organiseren voor alle inwoners met een beperking in de regio.

Ben je op zoek naar een geschikte sport of beweegactiviteit?

Gebruik de Sportzoeker! Een tool om op onder andere basis van afstand en sportcategorie te ontdekken welke sport bij jou past. Ook beweegcoach Gitte kan je helpen in jouw zoektocht. Neem contact met haar op.

Ontdek jouw sport met de Sportzoeker
Afbeelding

Vragen?

Heb je andere vragen? Neem contact met me op! Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Gitte Hommel | Beweegcoach senioren en aangepast sporten | gitte@negen.nl | 06-40027106 of
Menno Bentvelzen | Beweegcoach senioren en aangepast sporten | menno@negen.nl | 06-21381955

Terug naar home