Buurtsportcoach Zundert - Senioren

Buurtsportcoach Zundert voor de senioren

Iedereen kan meedoen in Zundert, ongeacht leeftijd. Samen bewegen zorgt ervoor dat ouderen fit en gezond blijven. Het houdt ze langer zelfstandig en het zorgt ervoor dat ze langer kunnen doen wat ze het liefst doen. Dit is wat we onder andere voor de senioren in Zundert organiseren. Beweegcoaches Gitte en Menno staan voor je klaar.

Afbeelding

Beweegmakelaar

Wil je meer bewegen, maar weet je niet zo goed wat of hoe? Neem dan contact op met onze beweegmakelaar. Aan de hand van een persoonlijk gesprek wordt er gekeken naar de wensen en de behoeften en gaan we op zoek naar passend beweegaanbod bij jou in de buurt.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact met beweegcoach Gitte via gitte@negen.nl of 06-40027106.

BeweegSlim

Gaat bewegen niet meer zo makkelijk? Wil je toch niet stil zitten en graag wat meer in beweging komen? Kom dan naar BeweegSlim. Ontmoet mensen van jouw leeftijd en ben samen lekker actief bezig. Bij BeweegSlim ontdek je hoe je op een verantwoorde manier kunt bewegen. Iedere acht weken staat er een nieuw thema centraal, gekozen door de deelnemers zelf. Denk aan valpreventie, bewegen op muziek, zelfverdediging, verstandig lopen en nog veel meer. Iedereen kan deelnemen, ook met een rollator of rolstoel.

Beweegslim de Willaert

 • Waar: ’t Warm Hart in de Willaert in Zundert
 • Wanneer: iedere maandag van 09.30 - 10.45 uur
 • Voor: alle senioren in Zundert

Beweegslim Nonnekeshof

 • Waar: Nonnekeshof in Zundert
 • Wanneer: iedere maandag van 11.00 - 11.30 uur en 11.30 - 12.00 uur (dagbesteding aan tafel)
 • Voor: alle senioren in Zundert

Beweegslim de Nachtegaal

 • Waar: de Nachtegaal in Achtmaal
 • Wanneer: iedere laatste vrijdag van de maand van 11.00 - 12.00 uur
 • Voor: alle senioren in Achtmaal

Beweegslim Wierenbos

 • Waar: Gemeenschapshuis Wierenbos
 • Wanneer: iedere laatste donderdag van de maand van 11.00 - 12.00 uur
 • Voor: alle senioren uit Wernhout

Meer informatie of aanmelden? Neem contact met beweegcoach Menno via menno@negen.nl of 06-21381955. Of kom eens langs tijdens de les!

Iedereen kan meedoen!

Beweegcoach Gitte

Walking Football

Walking football is een voetbalvorm speciaal voor 60-plussers. Het is hetzelfde spel alleen dan lopend. Het is minder blessure gevoelig, het veld is kleiner en het wordt gespeeld in kleinere teams. De fanatieke deelnemers van walking football trainen elke woensdag en sluiten af met een gezellig kopje koffie of thee in de kantine van VV Zundert. We organiseren dit in samenwerking met VV Zundert.

 • Waar: VV Zundert
 • Wanneer: Iedere woensdag 10.00-11.15 uur
 • Voor: Alle 60-plussers die graag weer terug het veld op gaan om een balletje te trappen.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact met beweegcoach Menno via menno@negen.nl of 06-21381955. Of kom eens langs tijdens de training!

Wandeling voor mantelzorgers

Zorg je goed voor een ander, maar minder voor jezelf? Maak je minder tijd vrij voor leuke dingen, zoals lekker erop uitgaan, de natuur in, een kopje koffie drinken of lekker in beweging komen? Het zorgt ervoor dat je je beter in je vel zit. Bovendien kun je beter voor een ander zorgen, als je goed voor jezelf zorgt. Daarom organiseren we maandelijks speciaal voor mantelzorgers een wandeling en/of beweegactiviteiten in samenwerking met Surplus Welzijn Zundert. Het tempo wordt bepaald door de groep en na afloop drinken we samen een lekker kopje koffie of thee.

Ook benieuwd wanneer we weer gaan wandelen en wilt u zich aanmelden? Of bent u benieuwd of dit wat voor u is, neem dan contact op met buurtsportcoach Gitte via gitte@negen.nl of bel 06-40027106.

Afbeelding

Valpreventiecursus In Balans

In samenwerking met Fysiotherapie de Weerijs, Avoord en MBvO docente Conny de Vries organiseren we jaarlijks de valpreventiecursus In Balans. 65-plussers die zelfstandig wonen, onzeker op de been zijn, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen kunnen meedoen.

Het is een groepsinterventie waarbij enerzijds wordt ingezet op het voorkomen van een val en anderzijds op een juiste manier weer opstaan na een val. Daarnaast is er aandacht voor de bewustwording van risicofactoren, de verbetering van balans en mobiliteit en een toename van zelfvertrouwen en ontspanning. De cursus bestaat uit enkele voorlichtingsbijeenkomsten en een beweegprogramma, gebaseerd op Tai Chi. Daarnaast zorgt het voor een verbetering van de algehele fitheid, spierkracht en balans. Uit onderzoek blijkt dat ouderen na het volgen van de cursus maar liefst 61% minder kans hebben om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt.

De cursus wordt gegeven door Edith Weerijs (geriatrie fysiotherapeute bij Weerijs Fysiotherapie), Conny de Vries (MBvO docente) en Menno Bentvelzen (buurtsportcoach gemeente Zundert).

Afbeelding

Rollatorrace

In samenwerking met Buurtsportcoach Etten-Leur en Avoord nemen wij jaarlijks deel aan de rollatorrace op de atletiekbaan van DJA. Dit evenement vindt plaats op de eerste woensdag van september. Voorafgaand worden er een paar trainingen georganiseerd voor de liefhebbers.

Meer informatie of aanmelden? Neem contact met beweegcoach Gitte via gitte@negen.nl of 06-40027106.

Vragen?

Heb je andere vragen? Neem contact met me op! Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Gitte Hommel | Beweegcoach senioren en aangepast sporten | gitte@negen.nl | 06-40027106 of
Menno Bentvelzen | Beweegcoach senioren en aangepast sporten | menno@negen.nl | 06-21381955

Terug naar home