Lingewaards Sportakkoord

Lokaal Lingewaards Sportakkoord

Gezamenlijk gaan we in Lingewaard aan de slag om te komen tot een Lokaal Lingewaards Sportakkoord. We willen een beweging op gang brengen. Dit in navolging op het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 is ondertekend. Samen met ambassadeurs gaan we op zoek naar gezamenlijke dromen en ambities. Dit wordt vertaald in een concreet sportakkoord om sport en bewegen nog beter op de kaart te zetten in Lingewaard. Doe jij ook mee?

Mijn droom is een dagbesteding gericht op sport en bewegen waar mensen aangepast en onder begeleiding kunnen werken aan een gezonder en sportiever leven.

Bernd Geerdes, De Betuwe Dagbesteding

Samen aan de slag

Alleen ga je sneller, maar samen komen we verder. Dat is het motto bij de ontwikkeling van het Lingewaards Sportakkoord. Op 15 en 17 april gingen we samen met betrokken partners aan de slag tijdens startbijeenkomsten. Bijeenkomsten vol inspiratie en energie. En vooral veel betrokken spelers in het sportveld van Lingewaard. En we gaan verder in een aantal nieuwe bijeenkomsten.

Vanuit de startbijeenkomsten zijn een aantal thema’s geformuleerd. Graag willen wij samen met jullie nader invulling geven aan de thema’s. Iedereen kan hier aan meedoen! We organiseren begin juni per thema een aparte bijeenkomst waarin we met elkaar concrete doelstellingen en acties gaan vormgeven. Wij hopen weer op veel enthousiasme en betrokkenheid.

Aanmelden voor themabijeenkomst

Dat alle inwoners in de gelegenheid zijn om hun behoeften aan sport en bewegen te kunnen realiseren. Ieder op zijn of haar niveau.

Wim Biesters, basketbalvereniging Batouwe

Supporters-Lingewaards-Sportakkoord.jpg#asset:1057

Mijn droom voor sport en bewegen in Lingewaard: Alle inwoners van Lingewaard, jong & oud, kunnen de positieve effecten van sport & bewegen ervaren!

Nick van der Ham, sportcoach Stichting Welzijn Lingewaard

Wat is jouw droom?

Verandering of vernieuwing begint bij een droom! Wat is jouw ultieme droom voor sport en bewegen in Lingewaard? Deel hem hieronder met ons.

Deel jouw droom voor Lingewaard!

Dat alle kinderen ongeacht niveau en achtergrond leren op een veilige manier te bewegen. En dat daarbij scholen, gemeente, verenigingen, fysiotherapeuten, kindercoach etc. samen werken om dit te realiseren.

Cindy Roelofs, vakdocent Stichting De Linge

Old Stars Walking Football

Er gebeuren al veel goede dingen in Lingewaard, zoals Old Stars Walking Football. Verschillende voetbalverenigingen in Lingewaard begeleiden senioren bij wandelend voetballen. Het is een enorm succes! Wie denkt dat het er niet fanatiek aan toe gaat, heeft het mis. Maar het gaat vooral om de gezelligheid. Iedereen mag mee doen. Is het ook iets voor jou?

Meer weten over Old Stars?

Een gezonde gemeente waarin we preventief handelen!

Benjamin Jansen, Fysiotherapie TOPSEREEN & SPORTSEREEN