LOKAAL PREVENTIEAKKOORD OISTERWIJK

LOKAAL PREVENTIEAKKOORD OISTERWIJK

In het Nationaal Preventieakkoord staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende landelijke organisaties over het aanpakken van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Door de gezamenlijke aanpak kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren.

Afbeelding

Aan de slag!

Gezamenlijk gaan we in de gemeente Oisterwijk aan de slag om te komen tot een lokaal preventieakkoord. Preventie kan de gezondheid van veel inwoners verbeteren. In Oisterwijk is er focus aangebracht en staat de volgende doelgroep en thema’s centraal: Mentaal welzijn onder jongeren. Samen met ambassadeurs gaan we op zoek naar lokale kansen en sluiten we aan bij ontwikkelingen en versterken deze. Vervolgens wordt het uiteindelijke preventieakkoord onderdeel van het sportakkoord en worden de acties concreet vertaald om de algehele gezondheid te bevorderen. Doe jij ook mee?

Afbeelding quote

Preventie is erg belangrijk, onze jongeren zijn de toekomst!

Wethouder Dion Dankers

Meedenken?!

We nodigen je graag uit om mee te denken met het Lokaal Preventieakkoord. Preventie is erg breed maar gemeente Oisterwijk heeft gekozen voor de focus op het volgende thema: Mentaal welzijn onder jongeren. In het Lokaal Preventieakkoord, dat we graag samen met jou op willen stellen, formuleren we ambities op dit thema. Met het uitvoeringsbudget kunnen we deze ambities ook daadwerkelijk realiseren.

We zijn ervan overtuigd dat iedereen een steentje kan bijdragen. Hoe kun je dat doen? Klik op onderstaande button en vul hier de vragenlijst in om een eerste stap te zetten om tot thema’s, ambities en afspraken uit het Lokaal Preventieakkoord te komen.

Alle ideeën worden gebundeld op een ideeënmuur en zullen op deze pagina met jullie gedeeld worden. Houd deze pagina dus goed in de gaten! Eind april dient het concept akkoord gereed te zijn, daarna volgt de mogelijkheid om te reageren op de inhoud. Het definitieve preventieakkoord wordt begin juni definitief ingediend en ondertekend.

Vul hier de vragenlijst in!