Samen leven in Leudal

Klaar voor de toekomst

We willen de kernen in Leudal levendig en bruisend houden. Daar dragen voorzieningen en accommodaties aan bij. Maar vooral ook de mensen. Zij hebben de kracht om samen veel te bereiken. De wereld verandert echter snel en dat beïnvloedt onze leefomgeving. Daarom moeten we nadenken over de toekomst van de gemeente Leudal. Niet alleen voor de inwoners van nu, maar juist voor de inwoners van later. We moeten door een andere bril naar de toekomst van onze voorzieningen en accommodaties kijken. Dat doen we samen met inwoners en verenigingen, want jouw blik op de toekomst telt.

Blik op de toekomst

De wereld verandert behoorlijk snel. Er wonen minder mensen in de gemeente Leudal. Dit heeft veel invloed op onze vraag en behoefte om prettig te leven in de kernen in Leudal. Over twintig jaar is het aantal inwoners in de gemeente Leudal volgens de prognoses met 15% gedaald! Al deze ontwikkelingen zorgen er voor dat we op dit moment moeten nadenken over de toekomst van Leudal. En dat we vooral door een andere bril naar de toekomst moeten kijken. We stellen ons de vraag hoe we in de toekomst om willen gaan met de voorzieningen en accommodaties die daarbij nodig zijn. Dat leidt uiteindelijk tot een nieuw accommodatiebeleid.

Startnotitie Accommodatiebeleid

Voor de eerste fase zijn een aantal bijeenkomsten geweest o.a. met sportverenigingen, dorpsraden en het Overkoepelend Overlegorgaan Gemeenschapshuis. Op 2 juli 2019 is de startnotitie accommodatiebeleid in de gemeenteraad besproken en vastgesteld. Deze startnotitie schetst de kaders en richting voor de uitwerking.

Dorpsbijeenkomsten

We gaan nu aan de slag met de tweede fase om te komen tot het accommodatiebeleid. Daarbij staat interactie met verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners centraal. Daarom organiseren we in alle Leudalse dorpen een dorpsbijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn er op gericht om eerder opgehaalde input te actualiseren en samen met betrokkenen te kijken naar het huidige aanbod van accommodaties en de toekomstige vraag. Het organiseren van de interactieve sessie pakken wij samen op met de dorpsraden. Binnenkort worden hiervoor de uitnodigingen gestuurd.

Bekijk startnotitie accommodatiebeleid

Dorpsbijeenkomsten

We gaan nu aan de slag met de tweede fase om te komen tot het accommodatiebeleid. Daarbij staat interactie met verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners centraal. Daarom organiseren we in alle Leudalse dorpen een dorpsbijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn er op gericht om eerder opgehaalde input te actualiseren en samen met betrokkenen te kijken naar het huidige aanbod van accommodaties en de toekomstige vraag. Het organiseren van de interactieve sessie pakken wij samen op met de dorpsraden. Informatie over de locatie van de bijeenkomsten volgt.

Overzicht bijeenkomsten

 • Baexem: maandag 21 oktober 2019 van 19.30-21.30 uur in Baexem
 • Buggenum: maandag 28 oktober 2019 van 19.30-21.30 uur in Buggenum
 • Ell: dinsdag 29 oktober 2019 van 19.30-21.30 uur in Ell
 • Grathem: maandag 14 oktober 2019 van 19.30-21.30 uur in Grathem
 • Haelen: dinsdag 8 oktober 2019 van 19.30-21.30 uur in Haelen
 • Haler: dinsdag 22 oktober 2019 van 19.30-21.30 uur in Haler
 • Heibloem: maandag 14 oktober 2019 van 19.30-21.30 uur in Heibloem
 • Heythuysen: dinsdag 15 oktober van 19.30-21.30 uur in Heythuysen
 • Horn: maandag 7 oktober van 19.30-21.30 uur in Horn
 • Ittervoort: donderdag 10 oktober van 19.30-21.30 uur in Ittervoort
 • Kelpen-Oler: woensdag 23 oktober van 19.30-21.30 uur in Kelpen-Oler
 • Neer: dinsdag 8 oktober van 19.30-21.30 uur in Neer
 • Neeritter: maandag 21 oktober van 19.30-21.30 uur in Neeritter
 • Nunhem: maandag 21 oktober van 19.30-21.30 uur in Nunhem
 • Roggel: dinsdag 22 oktober van 19.30-21.30 uur in Roggel

Wij hopen op veel belangstelling tijdens de bijeenkomsten. Wil je er bij zijn? Meld je hieronder aan voor de bijeenkomst in jouw dorp. Samen bouwen we aan de toekomst van de dorpen in Leudal!

Aanmelden dorpsbijeenkomsten

Samen aan de slag

De gemeente is samen met inwoners en verenigingen aan de slag om een nieuw accommodatiebeleid te maken. Samen werken we aan een bruisende en leefbare gemeente Leudal met toekomstbestendige accommodaties. Daarvoor gaan we in gesprek met inwoners om hun blik op de toekomst te achterhalen. We gingen ook in gesprek met de binnensport- en buitensportverenigingen, met de dorpsraden/dorpsoverleggen en het OOG. Bekijk hier de samenvatting van de gesprekken.

In gesprek met wethouder Backus

Wethouder Backus vertelt waarom een nieuw accommodatiebeleid voor de gemeente Leudal nodig is en waarom het belangrijk is hier samen aan te werken.