Sportakkoord Druten

Lokaal Sportakkoord Druten

Gezamenlijk gaan we in de gemeente Druten aan de slag om te komen tot een sportakkoord. We willen een beweging op gang brengen. Dit in navolging op het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 is ondertekend.

Samen met ambassadeurs gaan we op zoek naar gezamenlijke dromen en ambities. Dit wordt vertaald in een concreet sportakkoord om sport en bewegen nog beter op de kaart te zetten. Doe jij ook mee?

We worden de sportiefste en gezondste gemeente van Nederland.

Ondertekening sportakkoord

De ondertekening van het sportakkoord op vrijdag 27 maart aanstaande zal vanwege de maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan. Hiermee volgen we de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM.

Op dit moment kunnen we nog niets zeggen over een nieuwe datum, zodra hier meer over bekend is zullen wij je hierover informeren. Aanmelden voor de feestelijke ondertekening kan nog steeds. En wil je zelf een bijdrage leveren aan het sportakkoord? Meld je dan aan via onderstaande aanmeldbutton. Via deze button kun je tevens reageren op de inhoud van het sportakkoord en laten weten of je het akkoord wilt ondertekenen.

Bekijk hier het concept sportakkoord Druten

Klik hier om je aan te melden voor de bijeenkomst en/of een reactie te geven op het sportakkoord

Samen aan de slag

Op 16 en 17 december vonden de themabijeenkomsten plaats om te komen tot een Lokaal Sportakkoord. Wij kijken terug op drie geslaagde bijeenkomsten waarbij invulling is gegeven aan de volgende thema’s:

  1. Heel Druten sport en beweegt
  2. Sportieve en gezonde Drutense jeugd
  3. Druten Verenigt

Opbrengst bijeenkomsten

Per thema zijn concrete doelstellingen en acties uitgewerkt. Klik hier om de presentaties en de opbrengst van de themabijeenkomsten te bekijken.

Eventuele vragen, opmerkingen of aanvullende suggesties horen wij uiteraard graag. Dit kan via info@negen.nl.

Samenwerken doet versterken en binden.

Van nationaal naar lokaal sportakkoord

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Dat lukt alleen als we daar lokaal uitvoering aan geven. Daarom wordt in het verlengde van het landelijke akkoord in de gemeente Druten gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Het sportakkoord is een set afspraken tussen sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers. Het legt vast door wie en hoe wordt samengewerkt. De betrokken partijen beslissen samen over de inhoud en nemen samen verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

Wat is jouw droom?

Verandering of vernieuwing begint bij een droom! Wat is jouw ultieme droom voor sport en bewegen in Druten! Deel hem hieronder met ons.

Deel jouw droom voor Druten

"Iedere inwoner beweegt op zijn of haar eigen manier.

Naamloos-13.jpg#asset:1602