Sportakkoord Druten

Lokaal Sportakkoord Druten

Gezamenlijk zijn we in de gemeente Druten aan de slag gegaan om te komen tot een sportakkoord. We brengen een beweging op gang. Dit in navolging op het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 is ondertekend.

Dromen en ambities van ambassadeurs zijn vertaald in een concreet sportakkoord om sport en bewegen nog beter op de kaart te zetten. Doe jij ook mee?

Afbeelding quote

''We worden de sportiefste en gezondste gemeente van Nederland''

Lokaal Sportakkoord Druten

Bekijk hieronder de video over de aanvraagmogelijkheden van budget vanuit het Sportakkoord.

Kerngroep en werkgroepen

De organisatie van het sportakkoord wordt uitgepakt door een kerngroep en werkgroepen.

Wat doet de kerngroep?

De kerngroep heeft de overall-coördinatie, is ondersteunend en faciliterend aan de verschillende werkgroepen. De kerngroep voert de regie over de uitvoering van het Lokaal Beweeg- en Sportakkoord.

De kerngroep:

 • Monitort en ondersteunt bij de gestelde ambities.
 • Zorgt dat kansen (verbinding en budgetten) opgepakt worden.
 • Zorgt voor verbinding tussen de verschillende werkgroepen en de stuurgroep.
 • Komt eens per zes weken bijeen om de voortgang te bespreken.
 • Is verantwoordelijk voor de evaluatie van de uitvoering.
 • Organiseert jaarlijks een sportcafé om de partners bijeen te brengen.

Kerngroep sportakkoord Druten:

 • Kim Goolgate (Stichting Meer Voormekaar)
 • Pleuni Simmes (Gezondheidsmakelaar volwassenen, GGD Gelderland-Zuid)
 • Arnoud Prenger (KNHB, hockeycoach)
 • Brian Donderwinkel (Adviseur lokale sport)
 • Ashley Reinink (gemeente Druten)
 • Kevin van Buuren ((sport)journalist, fitnesstrainer)
 • Pim van Dinteren (Actief Maas en Waal)

Wat doen de werkgroepen?

De concrete uitwerking van onze ambities van het lokale sport- en beweegakkoord is verdeeld over drie werkgroepen. Elke werkgroep formuleert plannen van aanpak en zorgt voor uitvoering van activiteiten en projecten passend bij de ambities. Elke werkgroep heeft een goede bezetting vanuit de sectoren onderwijs, kinderopvang, verenigingen, gezondheidszorg, maatschappelijke organisaties en/of gemeente.

Verschillende werkgroepen en contactpersoon:

Aan de slag!

Weet jij een actie of initiatief dat aansluit bij de doelstellingen van het Sportakkoord Druten? Bekijk dan hieronder de informatie en vraag via de contactpersoon van één van de werkgroepen uitvoeringsbudget aan. De contactpersoon van de werkgroep bespreekt de aanvraag met de kerngroep. De kerngroep bestaande uit diverse partners zoals sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn en de gemeente Druten neemt een besluit over deze aanvraag. Lees via onderstaande links meer informatie over de wijze van aanvragen, de criteria en het aanvraagformulier en de wijze van beoordeling door.

Afbeelding

SUPPORTERS SPORTAKKOORD DRUTEN

Wij zijn enorm trots op de supporters die de afgelopen periode een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het Sportakkoord Druten. Zij verdienen daarom een mooie plek op deze supporterspagina.

Hier worden alle trotse supporters van het lokale sportakkoord met naam en logo vermeld. De organisaties en sportverenigingen die op deze pagina vermeld staan, hebben allen het sportakkoord ondertekend. Met de ondertekening van het sportakkoord gaan zij akkoord om een actieve bijdrage te leveren aan de actiepunten die benoemd staan in het Sportakkoord Druten.

Benieuwd naar het lokale sportakkoord? Via deze button kun je het Sportakkoord Druten inzien.

Bekijk hier het Sportakkoord Druten
Afbeelding

HET SUPPORTERSBORD

Heb jij je nog niet aangemeld als supporter en wil je ook als supporter vermeld worden op de supporterspagina? Dat kan nog steeds! Meld je aan als supporter. Hierin kun je ook aangeven met welke actiepunten je graag aan de slag wilt. De pagina wordt de komende weken nog steeds aangevuld met nieuwe supporters. Bekijk hier het supportersbord:

Word ook supporter!
Afbeelding quote

Samenwerken doet versterken en binden.

Van nationaal naar lokaal sportakkoord

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Dat lukt alleen als we daar lokaal uitvoering aan geven. Daarom wordt in het verlengde van het landelijke akkoord in de gemeente Druten gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Het sportakkoord is een set afspraken tussen sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers. Het legt vast door wie en hoe wordt samengewerkt. De betrokken partijen beslissen samen over de inhoud en nemen samen verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

Afbeelding quote

"Iedere inwoner beweegt op zijn of haar eigen manier''

Naamloos-13.jpg#asset:1602