Hoera! Het sport- en beweegakkoord van Heeze-Leende is definitief!

Lokaal sport- en beweegakkoord Heeze- Leende

Welkom op de supporterspagina van het sport- en beweegakkoord Heeze-Leende. Wij zijn enorm trots op de supporters die de afgelopen periode een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het sportakkoord. Zij verdienen daarom een mooie plek op deze supporterspagina. Nu gaan we voor de volgende stap: het uitvoeren van het akkoord!

Vitale verenigingen, dat is de basis. Als dat goed zit, volgt de rest vanzelf.

Jan de Bruijn, wethouder gemeente Heeze-Leende

Definitief sportakkoord

In januari 2020 zijn we gestart om te komen tot een Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende. Nu hebben we een definitief sportakkoord met ruim 40 supporters. Wethouder Jan de Bruijn is trots: ‘’Het Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende is van ons allemaal. Daarom is het zo fijn dat ruim veertig partners zich aan het akkoord verbonden hebben. Samen kunnen we immers meer bereiken!’’ Het doel van het Sport- en beweegakkoord is dat iedere inwoner van de gemeente Heeze-Leende, van jong tot oud, met plezier gaat én blijft sporten en bewegen. Dit zorgt voor leefbaarheid in alle dorpen.

Benieuwd naar het Sport- en beweegakkoord? Via deze button kun je het sportakkoord Heeze-Leende inzien.

Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende

Het supportersbord

Op het supportersbord staan alle supporters van het Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende. Klik hier om te zien wie er mee dachten over het sport- en beweegakkoord: supportersbord Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende

Word supporter en/of ga aan de slag

Wil je ook het supportersbord ondertekenen of wil je je nog aanmelden? Dat kan! Kom naar het gemeentehuis waar het supportersbord op je wacht. Aan de slag met het uitvoeren van een actie uit het Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende en heb je daarvoor uitvoeringsbudget nodig? Kijk op de website van de gemeente Heeze-Leende voor de criteria en hoe je het uitvoeringsbudget aan kunt vragen.

Van nationaal naar lokaal sportakkoord

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Dat lukt alleen als we daar lokaal uitvoering aan geven. Het lokaal sportakkoord is een set afspraken tussen sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers. Het legt vast door wie en hoe wordt samengewerkt. De betrokken partijen beslissen samen over de inhoud en nemen samen verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

Meer weten over het Nationaal Sportakkoord?

Samenwerking brengt veel, er zijn tal van mogelijkheden om elkaar te versterken.

Diana Rooijackers, sportconsulent gemeente Heeze-Leende

Website-footer-logos_191114_112134.jpg#asset:1848