Sportakkoord Heeze-Leende

Lokaal Sportakkoord Heeze-Leende

In Heeze-Leende gaan we aan de slag met het Lokaal Sportakkoord en dat doen we samen! Want sport is belangrijk. Door sporten blijf je langer gezond, sporten geeft plezier en brengt mensen samen. Ook houdt het de sportvereniging en een dorp vitaal.

Samen met ambassadeurs gaan we op zoek naar onze dromen en ambities. Deze vertalen we in een sportakkoord om sport en bewegen nog beter op de kaart te zetten! Doe jij ook mee?


Vitale verenigingen, dat is de basis. Als dat goed zit, volgt de rest vanzelf.

Jan de Bruijn, wethouder gemeente Heeze-Leende

Samen aan de slag met het lokaal sport en beweeg akkoord

In de gemeente Heeze-Leende zijn we samen aan de slag gegaan om te komen tot een lokaal sport en beweegakkoord. We willen bereiken dat iedereen op zijn of haar manier kan sporten en bewegen. Alleen ga je sneller, maar samen komen we verder! Samen zetten we sport en bewegen in Heeze-Leende nóg beter op de kaart. Mede dankzij de vele sport- en beweegaanbieders en de sportraad gebeurt er al veel goeds op het gebied van sport en bewegen. Om deze mooie initiatieven te versterken willen we ze met elkaar verbinden. Dat gaan we doen door middel van het Lokaal sport en beweegakkoord.

In januari vonden er twee startbijeenkomsten plaats. Op basis van de startbijeenkomsten zijn er vier thema’s geformuleerd:

  1. Heeze-Leende verenigt
  2. Iedereen doet mee
  3. Sport en bewegen in beeld
  4. Jeugd in beweging

Graag willen we samen met spelbepalers binnen de gemeente invulling geven aan de thema’s. Dat zouden we eigenlijk doen in twee bijeenkomsten op woensdag 8 april, maar helaas kunnen deze vanwege de corona crisis niet door gaan. Om toch een invulling te kunnen geven aan het sport en beweegakkoord in deze onzekere tijden, organiseren we een online reactie op het concept sport en beweegakkoord.

Hieronder staat de conceptversie van het sport en beweegakkoord. Hierin staan de belangrijke ontwikkelingen en de uitleg van de vier geformuleerde thema’s.

Bekijk hier het concept sport en beweegakkoord Heeze-Leende

Doe jij ook mee?

Lees de conceptversie en geef je input hierover door op onderstaande button te klikken.
Reageren kan tot en met vrijdag 8 mei.

Klik hier om online te reageren.

Terugblik startbijeenkomsten

Op 15 januari organiseerden we twee startbijeenkomsten met betrekking tot het Lokaal Sportakkoord. Samen met veel betrokken partners uit het sportveld binnen de gemeente gingen we aan de slag. We kijken terug op twee succesvolle bijeenkomsten. Uit de resultaten van deze bijeenkomsten worden de thema’s geformuleerd die terug gaan komen in het Lokaal Sportakkoord Heeze-Leende. Per thema zullen er concrete doelstellingen en acties worden uitgewerkt, zodat we binnenkort het akkoord kunnen presenteren en ondertekenen. Uiteraard houden we je op de hoogte over het vervolg en deze thema’s.

Wil je ook nog meedenken en richting geven aan het Sportakkoord? Aansluiten bij de vervolgsessie kan altijd. Houd deze website in de gaten voor de datum en de aanmeld mogelijkheden. Samen maken we een sportakkoord door en vooral voor jullie!

Via onderstaande links vind je enkele besproken documenten:


Van nationaal naar lokaal sportakkoord

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Dat lukt alleen als we daar lokaal uitvoering aan geven. Het lokaal sportakkoord is een set afspraken tussen sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers. Het legt vast door wie en hoe wordt samengewerkt. De betrokken partijen beslissen samen over de inhoud en nemen samen verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

Meer weten over het Nationaal Sportakkoord?

Samenwerking brengt veel, er zijn tal van mogelijkheden om elkaar te versterken.

Dominique Palmen, sportconsulent gemeente Heeze-Leende

Website-footer-logos_191114_112134.jpg#asset:1848