Sportakkoord Wijchen

Lokaal Sportakkoord Wijchen

Zoveel mogelijk inwoners van Wijchen laten sporten en bewegen, waar iedereen mee doet en waar vitale verenigingen een belangrijke bijdrage leveren. Aandacht voor een gezonde leefstijl ook onder onze jongste inwoners. Dat is de insteek en ambitie van het lokaal sportakkoord in Wijchen.

In navolging van het Nationale Sportakkoord geven we invulling aan onze dromen en ambities in Wijchen. Dit vertalen we naar een concreet sport- en beweegakkoord met draagvlak van vele lokale organisaties. Doe jij ook mee? Op deze site kun je de voortgang van het proces blijven volgen.

We worden de sportiefste en gezondste gemeente van Nederland.

Samen aan de slag

Op 21 en 22 januari vonden de themabijeenkomsten plaats om te komen tot een Lokaal Sportakkoord. Wij kijken terug op drie geslaagde bijeenkomsten waarbij invulling is gegeven aan de volgende thema’s:

  1. Meedoen in Wijchen
  2. Actief opgroeien in Wijchen
  3. Verenigen in Wijchen

Opbrengst bijeenkomsten

Per thema zijn concrete doelstellingen en acties uitgewerkt. Klik hier om de presentaties en de opbrengst van de themabijeenkomsten te bekijken.

Eventuele vragen, opmerkingen of aanvullende suggesties horen wij uiteraard graag. Dit kan via info@negen.nl.

Bespreken concept sportakkoord

Op basis van de opbrengsten uit de bijeenkomsten ontwikkelt de sportformateur nu een concept sportakkoord. Dit concept delen we binnenkort en bespreken we op woensdag 4 maart om 19.30 uur. Tijdens deze avond bespreken we gezamenlijk het concept sportakkoord en scherpen we dit aan. Ook horen we graag aan welke actiepunten en ambities jullie (organisatie) een bijdrage willen leveren.

Presentatie en ondertekening sportakkoord

Op basis van de bijeenkomst op 4 maart maakt de sportformateur het sportakkoord definitief, zodat we dit eind maart op een feestelijke manier presenteren en ondertekenen.

Samenwerken doet versterken en binden.

Wat is jouw droom?

Verandering of vernieuwing begint bij een droom! Wat is jouw ultieme droom voor sport en bewegen in Wijchen! Deel hem hieronder met ons.

Deel jouw droom voor Wijchen

"Iedere inwoner beweegt op zijn of haar eigen manier.

Gerelateerde afbeelding