Toekomst dorpshuis De Steiger

Toekomst dorpshuis De Steiger

De leefbaarheid van Stampersgat staat onder druk. De laatste horecavoorziening staat op het punt van vertrek en de geschiktheid van dorpshuis De Steiger laat te wensen over. Het pand is (te) ruim, kent achterstallig onderhoud, de ruimtes voldoen niet meer aan de behoefte van de gebruikers en ze zijn beperkt multifunctioneel inzetbaar. Daarom maakt Dorpslab in opdracht van de gemeente Halderberge samen met gebruikers een toekomstplan voor dorpshuis De Steiger. Zo zorgen we samen voor een dorpshuis dat bijdraagt aan een levendige en bruisende omgeving, nu en in de toekomst!


Vervolgbijeenkomst klankbordgroep

Op 10 november kwamen we digitaal bijeen. We blikten terug op de vorige klankbordgroep en spraken met elkaar over twee toekomstscenario's voor de renovatie van De Steiger. Benieuwd hoe deze scenario's er uit zien? Bekijk dan de presentatie door op onderstaande button te klikken. Reageren op de scenario's kan via de vragenlijst die de gebruikers van Stichting Dorpshuis Stampersgat ontvangen. Op basis van jullie input werken we de scenario's verder uit! Uiteindelijk bepalen we samen een voorkeursscenario en maken we een concreet plan wat we ter besluitvorming aan de gemeente Halderberge voorleggen.

Benieuwd naar de vragen die de klankbordgroep stelde en de antwoorden daarop? Klik dan op onderstaande link.

Q&A scenario's De Steiger

Klik hier voor de presentatie
Afbeelding

Startbijeenkomst klankbordgroep

De Klankbordgroep van dorpshuis De Steiger kwam op 29 september bijeen om te spreken over de toekomst van De Steiger. Stichting Dorphuis Stampersgat opende de bijeenkomst. Vervolgens gaf Dorpslab een samenvatting van de toekomstvisie van de stichting met een presentatie. Deze vormt de basis voor het bouwkundig onderzoek wat volgt. Tijdens de bijeenkomst gingen we samen in gesprek over de toekomst.

Benieuwd naar de presentatie van Dorpslab en de visie van Stichting Dorpshuis Stampersgat? Klik dan op onderstaande links.

Jongeren hebben de toekomst, dus denk mee!

Ben jij tussen de 8 en 18 jaar? En denk je graag mee over de toekomst van dorpshuis De Steiger? Bijvoorbeeld over welke activiteiten er plaats moeten vinden of over hoe het dorpshuis er uit moet zien. Dan horen wij graag jouw mening! Dat kan door een korte vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Klik hier voor de vragenlijst!

Dorpslab voert in opdracht van de gemeente Halderberge een onderzoek uit naar de mogelijkheden voor de toekomst van de Steiger.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met Ruud Leeijen via ruud@dorpslab.org.

Meer weten over Dorpslab