Avond van de Sport 2023

Een ode aan onze gewaardeerde sportvrijwilligers


Publieksprijs:
Marian Janssen (HOVOC)

Sportwaarderingsprijs Jeugd
:
Mirthe Driessen (HZPC)

Sportwaarderingsprijs Volwassenen
:
Stefan Klaver (Hockeyclub Horst)

Geslaagde 3e editie van de Avond van de Sport gemeente Horst aan de Maas

Op maandag 20 november vond in het Gasthoes de 3e editie van de Avond van de Sport plaats. Een avond die in het teken stond van het waarderen van vrijwilligers(initiatieven) met een groot betrokken hart voor de sport en/of voor zijn of haar vereniging.

Opening
De presentatie van de avond lag in handen van Glenn Seelen uit Grubbenvorst, die de ruim 250 aanwezige gasten meenam op een interactieve sportreis, bestaande uit:

  • De Publieksprijs – waar meer dan 2.800 keer op is gestemd;
  • De Sportwaarderingsprijs Jeugd, waarvoor zes jongeren werden genomineerd;
  • De Sportkenner van het Jaar-quiz met oud-profvoetballer Maurice Graef;
  • Een interview met 235-voudig hockey-international Maartje Paumen;
  • Het slotstuk: de Sportwaarderingsprijs 2023, waarvoor maar liefst 28 vrijwilligers en initiatieven werden genomineerd.

Na de officiële opening nodigde Glenn alle genomineerden uit om op het podium te komen en ontvingen zij uit handen van wethouder Elbert Joosten een oorkonde.

Marian Janssen (Hovoc) winnaar van de Publieksprijs
Hier werd de top 5 van genomineerden voor de publieksprijs bekendgemaakt, waaruit Marian Janssen van Volleybalvereniging Hovoc als winnaar uit de bus kwam. Hieruit ontving zij de Publieksprijs uit handen van de winnaar van vorige editie, de vriendengroep van Guus Janssen, organisatoren van het Guus Janssen Voetbaltoernooi. Marian is al meer dan 40 jaar trainster binnen de meisjes- en damesafdelingen van Hovoc, en heeft door de jaren heen ook verschillende teams gecoacht. Binnen de damesafdeling van Hovoc is er bijna geen speelster die niet is getraind of gecoacht door Marian.

Mirthe Driessen (HZPC) winnaar van de Sportwaarderingsprijs Jeugd 2023
Dit jaar werd naast de Sportwaarderingsprijs voor volwassenen voor het eerst een speciale Sportwaarderingsprijs voor jeugd t/m 21 jaar uitgereikt. Deze werd gewonnen door Mirthe Driessen van HZPC. Mirthe is een van de drijvende krachten achter de divisie Zwemopleidingen, waar ze meerdere klasjes lesgeeft en zich op verschillende manieren inzet om het leszwemmen mogelijk te laten blijven.

Sportquiz met Maurice Graef tijdens de pauze
Tijdens de pauze presenteerde Maurice Graef (topscorer aller tijden van VVV-Venlo) een interactieve sportquiz, waarbij de aanwezigen door middel van het opsteken van een gele of rode kaart antwoord gaven op de sportvragen. Uiteindelijk bleef een klein groepje over, waaruit één winnares overbleef na een benaderingsvraag, die een (sport)cadeaubon won met haar sportkennis.

Special Guest Maartje Paumen
Maartje Paumen (voormalig hockey-international en tweevoudig Olympisch kampioen) was de special guest op deze avond. In een interview vertelde ze over haar carrière, van jong meisje tot international en uiteindelijk Olympisch kampioene. Ook het boek dat ze heeft geschreven kwam aan bod, waarin ze beschreef naast legio hoogtepunten ook met diepe dalen te maken te hebben gehad, en wat ze hier op persoonlijk vlak van heeft geleerd.

Stefan Klaver (Hockeyclub Horst) winnaar van de Sportwaarderingsprijs Volwassenen 2023
Hierna volgde de bekendmaking van de Sportwaarderingsprijs Volwassenen 2023. De top-3 van de vakjury werd bekendgemaakt, die bestond uit Miriam Litjens, Henk Derikx en Stefan Klaver. De drie kanshebbers werden op het podium geïnterviewd en gevraagd naar hun drijfveren als vrijwilligers. De felbegeerde prijs werd uiteindelijk gewonnen door Stefan Klaver van HCH. Stefan is al meer dan 45 (!) jaar actief lid van de vereniging, waarbij hij zich inzet als jeugdtrainer en -coach en op het veld staat als scheidsrechter van Dames 1.

Na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig in de foyer waar gasten gezellig konden naborrelen, en er ruimte was om de winnaars te feliciteren.

Namens gemeente Horst aan de Maas en Sport aan de Maas bedanken we alle aanwezige gasten, genomineerden, de organisatie en alle andere betrokkenen bij de Avond van de Sport 2023.

Tot volgend jaar!

Nominatielijst

Maar liefst 30 verschillende sportverenigingen uit gemeente Horst aan de Maas hebben hun waardering uitgesproken betreffende een vrijwilliger, een groep vrijwilligers of een vrijwilligersinitiatief. Dit jaar zijn er binnen 2 categorieën nominaties ingediend:

🏅 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝘀 Algemeen

Naam

Vereniging

Motivatie

Richard Janssen

HZPC Horst

Een gewaardeerd lid binnen het waterpoloteam. Als vrijwilliger actief als (gediplomeerd) trainer/coach voor het waterpolo.

Bestuursleden

Stichting BES

Ondersteunen en begeleiden van mensen met een functiebeperking bij deelname aan sportieve bewegingsactiviteiten in de regio

Leo Ummethun

Avv America

Verbindende factor geweest bij de verduurzaming van de sportaccommodatie

Stefan Klaver

Hockeyclub Horst

Al meer dan 45 jaar actief lid. Jaren actief als jeugdtrainer/coach en scheidsrechter van Dames 1. Daarnaast actief als vrijwilliger nevenactiviteiten. Kortom een drijvende kracht en verenigingsman pur sang.

Ingrid van Dinter

VC Olsredlem

Als meer dan 15 jaar een enthousiaste trainer voor senioren en jeugdleden. Daarnaast planner voor de volleybalspeeltuin in de regio.

Jos Peeters

Scheidsrechtervereniging Horst-Venray

Als scheidsrechter KNVB bezig aan zijn 40e en laatste seizoen. Voorzitter geweest van 2014 t/m 2020 en iemand die ondersteund bij hand – en spandiensten.

Lambert Vullings, Lei Cox en Piet Verdellen

Ruitersport Wittenhorst

Dit groepje zorgt er wekelijks voor dat de manege er piekfijn bij ligt en staat.

Nils Koedam

Sportzorgcentrum Joutou

Op vrijwilliger basis begeleiden van het sportaanbod aan alle doelgroepen en op alle niveaus, waarnaast ook ondersteunend in alle dagelijkse hand- en spandiensten. Kortom; onmisbaar.

Piet Dinghs

Handboogvereniging ’t Trefpunt

Manusje van alles binnen de vereniging. Van inkopen tot promotie en van demo’s en wedstrijden tot onderhoudswerkzaamheden.

Thomas van Vught

Budoteam Meerlo Wanssum

Met zijn 22 jaar onderdeel van de oudste groep actieve leden. Traint jongere leden, scheidsrechter en helpt bij nevenactiviteiten. Ondanks zijn jonge leeftijd een echt voorbeeld voor de andere leden.

Organisatie voetbal- en korfbaldagen

SV Lottum

Deze groep organiseert voor onze jeugd en jeugd uit de regio in de vakantie voetbal en korfbal dagen.

Bestuur

Volleybalclub Set Up Meerlo

11 vrijwilligers/leden (waaronder een aantal twintigers) zijn opgestaan om samen een nieuw bestuur te vormen die de taken onderling hebben verdeeld. Dankzij deze elf betrokken leden leeft de club meer dan ooit.

Lilian Osther

Grubbenvorst Verenigt

Lilian is binnen Grubbenvorst een zeer betrokken vrijwilliger: Commissie jeugd bij Tennisclub Grubbenvorst, Secretariaat Grubbenvorst Verenigt en Gewoën Grubbenvorst.

Tommie Verheijen

RKsv Wittenhorst

Belangrijke pion binnen de jeugd van Wittenhorst. Hij begeleidt de jeugd en ouders met een grote lach en inzet.

Piet Peters

VV Hegelsom

In 2011 als lid van de TC gestart. Hierin fungeerde hij als ‘spin in het web’. Daarnaast ook inzetbaar bij verschillende nevenactiviteiten. Vanaf 2018 verantwoordelijk voor het materialenbeheer en de materialenberging. Kortom zeer gewaardeerde vrijwilliger.

Hans Hagens

TTV Seta

Gewaardeerde trainer van diverse groepen, penningmeester en kartrekker en uitvoerder van vele activiteiten. Ook voor andere organisaties, personen en als mantelzorger is hij actief vrijwilliger. Kortom een vrijwilliger in hart en nieren.

Marc Reijnders

Sporting ST

Jarenlang actief als jeugdleider van de mini pupillen, scheidsrechter bij meerdere seniorenteam, vlagger en leider van het eerste elftal, barmedewerker en actief binnen de kledingcommissie. Kortom: Een echte allrounder die veel tijd en energie in de club steekt.

Nellie Hermans

SV Oxalis

Ondanks ze geen lid is van de vereniging is ze al jarenlang actief als vrijwilliger, welke op allerlei terreinen haar steentje (beter gezegd steen) bijdraagt.

Marian Janssen

HOVOC

Al 40 jaar trainster binnen verschillende jeugdteams. Daarnaast is ze ook een aantal jaren coach geweest van verschillende teams.

Suzanne Ryan

Kawa No Mura

Net voor de Corona gestart en ondanks deze periode ervoor gezorgd dat het aantal leden is verdubbeld.

Henk Derikx

SV United

Henk is jarenlang bestuurslid geweest binnen SV United en zit in verschillende commissies of heeft daarin zitting genomen. Henk is de encyclopedie van SV United waar je altijd terecht kunt voor raad en daad. Henk is dan nooit te beroerd om tijd voor je vrij te maken om je te helpen met een vraagstuk.

Lisette Slag

SV Aspargos

Als trainer en coach is Lisette al vele jaren actief als vrijwilliger. Dit heeft Lisette bij verschillende teams gedaan. Daarnaast is Lisette ook actief geweest binnen verschillende commissies.

Samenwerkingscommissie Judo Horst aan de Maas

Kawa No Mura / Budoclub Horst

Een aantal vrijwilligers van beide verenigingen hebben de handen in elkaar geslagen om de samenwerking te zoeken en een clinic (met top-judoka Lieke Derks) te organiseren waaraan alle judo/budo verenigingen uit gemeente Horst aan de Maas hebben deelgenomen.

Toon Rambags

Jeu de Boulesclub Horst

Mede oprichter en actief (geweest) binnen diverse bestuursfuncties.

Miriam Litjens

VC Trivia

Zonder enige kennis van de sport in 2018 als bestuurslid ‘” Technische zaken” gestart. Inmiddels heeft ze met haar 6 zelfsturende commissies een perfect technische afdeling neergezet waar menig vereniging jaloers op kan zijn. Daarnaast (in samenwerking met JCO America-Meterik) mede oprichter van de “Sportspeeltuin”.

Vrijwilligers

SVZ ’57

Project Wij & Zij: Vanuit de leden zijn maar liefst 22 buddy's/maatjes actief geweest voor het door deze vereniging zelf geïnitieerde sociaal-maatschappelijk project en omarmden hiermee evenzoveel kwetsbare/kansarme personen in haar omgeving. Emotioneren, inspireren en verbinden waren de kernwoorden van dit mooie project. SVZ'57 heeft als totale vereniging hiermee niet alleen een voorbeeld gesteld, maar ook een wezenlijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in de gemeenschap. Een goed voorbeeld doet volgen!

Terrein commissie afdeling voetbal

SV Kronenberg

Deze toppers zorgen, onder leiding van Piet Vullings, voor het onderhoud en beregening van het sportpark.

Paul Deenen

SVEB

Actief als penningmeester, clubscheidsrechter en mede leider van de veteranen. Daarnaast begeleidt hij vrienden die wat lastiger zitten en zorgt ervoor dat een groep ouderen wekelijks naar de kantine komen.

Alle scheidsrechters

Sparta ’18

Zonder scheidsrechters geen (eerlijke) wedstrijden. Of het om jeugd-, senioren-, club- of KNVB scheidsrechters gaat, ze zijn onmisbaar op onze velden. Het is een tak van sport die vaak onderbelicht of ondergewaardeerd is. Hoog tijd om ze een keer extra in het zonnetje te zetten. Want ga er maar aan staan, in je uppie een wedstrijd begeleiden. Jouw beslissingen zijn belangrijk voor het spelverloop en de sfeer. Je moet snel besluiten nemen en stevig in je schoenen staan.🏅 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝘀 Jeugd

Naam

Vereniging

Motivatie

Gijs Christiaens

RKsv Wittenhorst

Een gedreven lid (JO19-1) en vrijwilliger (assistent trainer JO13-1).

Bo Coumans

SV Oxalis

Jeugdlid dat heel actief is als trainster/coach/begeleider van de jongste jeugd, welke zich geheel rijwilliger inzet.

Britt Verhaegh

HZPC Horst, afdeling synchroonzwemmen

Coach en trainster binnen het synchroonzwemmen als bij de opleidingen/superspetters. Ze organiseert daarnaast van allerlei extra activiteiten en doet dit met een groot hart voor de club.

Showteam

Hosema

Deze groep zorgt voor verbinding van alle afdelingen turnen binnen Hosema. Daarnaast verbind het alle niveaus en leeftijden van de turnsters en geeft het de turnsport een positieve uitstraling naar de buitenwereld! Deze groep is in staat om sport met cultuur te verbinden, uniek!

Frederique Beelen

VC Olsredlem

Zij is iedere week hulptrainer bij de trainingen voor de jeugd. Met deze extra handjes kan er meer aandacht aan de jeugd gegeven worden wat het volleybal uiteindelijk ten goede komt!

Mirthe Driessen

HZPC Horst, afdeling opleidingen (diplomazwemmen)

Mirthe is één van de drijvende (haha) krachten voor onze divisie Zwemopleidingen (diplomazwemmen). Zij is nagenoeg altijd aanwezig, stuurt aan, geeft meerdere 'klasjes' les en is gewoon een graag geziene vrijwilliger én lesgeefster. Mirthe regelt daarbuiten ook veel zaken om het Leszwemmen mogelijk te laten blijven.Throwback naar 2022

Op 7 november 2022 vond de tweede editie van de Avond van de Sport plaats. In een vol Gasthoês kwam Jolanda Arts van SV Oxalis als 'Vrijwilliger van het jaar' uit de bus, en won de vriendengroep van Guus Janssen de Publieksprijs.

𝗕𝗲𝗸𝗶𝗷𝗸 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗼 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴𝗯𝗹𝗶𝗸 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝗴𝗲𝘀𝗹𝗮𝗮𝗴𝗱𝗲 𝗲𝗱𝗶𝘁𝗶𝗲!

Contact

Heb jij nog vragen over de Avond van de Sport? Neem dan contact op met Joey Rutten via 06-47949518 of mail naar joey@negen.nl